Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az esport sportnak számít?

Az esport sportnak számít?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A minap a haverokkal azt a témát hoztuk fel, hogy az esport sportnak számít-e, és hogy az esportoló sportoló-e. Nem tudtunk közös álláspontra jutni, így abban állapodtunk meg, hogy majd valamelyikőnk megkérdezi gyk-n. Nos, szerintetek minek számít. Sport, vagy nem?

2020. nov. 21. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Az e-sport igen, az e-mail viszont nem.
2020. nov. 21. 23:52
 2/4 anonim ***** válasza:
81%

Nem, nem számít sportnak, hiába adják úgy elő. Írom ezt úgy, hogy aktív követője voltam néhány esport ligának.

Kell ügyesség hozzá? Igen. Viszont ez csak másodlagos tulajdonság, sok esetben nem kell mást tenned csak reménykedned, hogy dél-koreainak szüless és vannak olyan esport ligák ahova instant születésedtől fogva leigazolnak.

Emiatt egyáltalán nem sport, mert nem kell valós teljesítmény mögé, csak megfelelő születési rassz meg sok protekció. Mert igen, ez is ilyen iparág már, orbitálisan nagy korrupció van mögötte. Overwatch Leaguenél ki is bukott az egész.

2020. nov. 22. 09:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tekintem annak, mint ahogy a sakkot sem. Amit én ebben látok, hogy egyes emberek/csoportok játszanak szavak definíciójával, hogy önigazolást találjanak.

Versenynek verseny, sportnak viszont nem sport. A teljesítményük meg nem lesz attól kevésbé valós, hogy nem nevezzük sportnak, amit csinálnak.

2020. nov. 22. 09:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az, de én a sportot magát sem a versenyszerűség miatt tartom sportnak, mert az a versenysport, ami a sportnak egy részhalmaza.. Az e-sport meg versenyszetűség sport nélkül.
2020. nov. 22. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!