Az esport sportnak számít?
Nem, nem számít sportnak, hiába adják úgy elő. Írom ezt úgy, hogy aktív követője voltam néhány esport ligának.
Kell ügyesség hozzá? Igen. Viszont ez csak másodlagos tulajdonság, sok esetben nem kell mást tenned csak reménykedned, hogy dél-koreainak szüless és vannak olyan esport ligák ahova instant születésedtől fogva leigazolnak.
Emiatt egyáltalán nem sport, mert nem kell valós teljesítmény mögé, csak megfelelő születési rassz meg sok protekció. Mert igen, ez is ilyen iparág már, orbitálisan nagy korrupció van mögötte. Overwatch Leaguenél ki is bukott az egész.
Nem tekintem annak, mint ahogy a sakkot sem. Amit én ebben látok, hogy egyes emberek/csoportok játszanak szavak definíciójával, hogy önigazolást találjanak.
Versenynek verseny, sportnak viszont nem sport. A teljesítményük meg nem lesz attól kevésbé valós, hogy nem nevezzük sportnak, amit csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!