Elárulná valaki mi történik a videóban? (sakk)
https://www.youtube.com/watch?v=wofz0k6FCMU
Feladta a jobb oldalt ülő? Miért? Totál védhető lépést kapott.
Jézusom :D
De mitől lett döntetlen? Az indiai akarta abbahagyni nekem úgy jött le, nem is lépett.
Hát én nem nagyon értek a sakkhoz, de a számomra a triviális folytatás ez lenne:
Hh6 Hxf7 Hxf7 Fxf7+ Kxf7
(Nyilván vannak más szálak sötét részére, de még mindig ez tűnik a legjobbnak, amennyire sakkozni tudok.)
Bár világos elvesztett egy futót, de tempóban maradt, tud jobbra sáncolni, viszont sötét nem tud sáncolni, a bal szárnya kvázi megsemmisült, a bal szárny tátong az ürességtől. Hát a fene tudja, de ha közel azonos szintű játékosokról van szó, pláne ha világos tudhatóan egy kicsit erősebb játékos, sötétnek észszerű elfogadni a döntetlent, amit világos felajánlott.
Itt is erről beszélnek, bár később Carlsen megnyerte a tornát. Az indiai Vidit nagymester (26 éves), India 3. legjobb játékosa.
Carlsen gyors döntetlent akart. A meccs után azt mondta, hogy a gyomrával vannak gondok, de aznap nyert sok másik meccset, szóval szerintem sürgősen mosdóba kellett mennie.
A lépéssor egyébként “ismert” gyors döntetlen, ha sötét nem akar egy veszélyes, de objektíven jobb állást hosszan védeni.
Visszanézve a kérdésedet tovább gondoltam…
Vh5+ ### Vxc5
(### lehet pl. g6, vagy Kg8, a következő lépés szempontjából lényegtelen.)
Tehát világos még csak tiszt hátrányba sem kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!