Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem fejlődök futásban?

Miért nem fejlődök futásban?

Figyelt kérdés
Lassan két hete lesz, hogy futok, tudtam, hogy nehéz lesz meg higfos, de muszáj mert állóképességet szeretnék és nem akarok a pólóm alatt nagy bélt látni... Viszont lehet én vagyok pancser, vagy türelmetlen, de ugyanúgy alig bírok "lefutni" 5km mint az elején és ezt 40-45 perc alatt (pff vicc) és nem is megállás nélkül a-a egyszer kétszer megallok vizet inni, futok séta futok, mindig reményteli kezdem de végül csalódottan végzek... Lehet nem is fejlődök semmit és nem is fogok így nezhetem a jó állóképességet és a zsírmentes hasam...
2020. okt. 20. 23:35
 1/8 A kérdező kommentje:
És végül a vádlijaim nagyon hamar elfáradnam
2020. okt. 20. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Hát ez elég tré, add fel!

Én 2 hét után már az olimpiára készültem...

Nem neked való ez.

2020. okt. 21. 05:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Két hét nem számít sok időnek. Türelem szükséges ahhoz, hogy jöjjenek az eredmények. Egyáltalán nincsen szükség még 5 km-es távra sem, hogy az állóképesség fejlődjön. Ha az ember heti háromszor 10 percet dinamikusan meghúz rendesen, akkor két hónap alatt már észrevehető a változás (legalábbis nekem évek óta működik ez a módszer). Ha nagyobb távokat is szeretnél beiktatni, akkor ott érdemes kipróbálni az intervalledzést (lassú és gyors szakaszok felváltva, az idők személyre szabottan variálhatók).

Az átlagsebesség felnyomásához egyébként nekem segíteni szokott kiegészítésképpen heti egy futópados edzés, ahol az ember hozzá tudja magát szoktatni egy egyenletes alapsebességhez.

2020. okt. 21. 06:14
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Hat teso, a sportot nem beked talaltal ki, tomjed tovabbra is a fejed, az a te sportod.
2020. okt. 21. 08:08
 5/8 anonim ***** válasza:

csak neki álltál futni és reménykedsz hogy jobb lesz vagy végeztél némi kutatást is a témában?

ez igaz angol de megmutatja mire gondolok

https://www.youtube.com/watch?v=hpGWrSGUXD8&ab_channel=TheRu..

2020. okt. 21. 10:38
 6/8 anonim ***** válasza:
A futás, legalábis a hosszútávfutás állóképességi sport, több hónap kell amíg lesz egy alap állóképességed, két hét az nagyon kevés. Amatőr szinten bőven elég ha egyenletes, könnyebb, tempóban futsz, akár sétákat, pihenőket beleiktatva, lassan növelve a távokat, profiként léteznek speciálisabb edzések. Olyan kb fél év múlva már többet fogsz bírni, de mindig fontos a fokozatosság.
2020. okt. 21. 15:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki válaszát. Azt is uppoltam aki beszolt, mert jogos
2020. okt. 21. 16:10
 8/8 anonim válasza:
Két hét alatt jó ez. Én is így kezdtem 4 hónapja. Most 5 km-t 28 perc alatt futok 10kmgt 1 óra alatt, 15 km-t 1 óra 35 perc alatt, ami még mondjuk mindíg lehetne jobb, de ennyi idő alatt térd fájással én büszke vagyok magamra. Ne add fel, fussál kitartóan, ahogy bïrsz és egyre jobb leszel!
2020. okt. 22. 11:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!