Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem megy ez nekem?

Miért nem megy ez nekem?

Figyelt kérdés
1 hónapja elkezdtem lovagolni.Ma volt a 3. órám és már futószár nélkül eljutottam az ügetésig.Egy 180 cm-es(kb.)lovon ültem és hát nekem minden rendben van amíg nem kezdek el ügetni.Amikor elkezdődik nem tudok együtt mozogni a lóval,mert ha felálok aztán leülök elkezd rázni s nem tudok felállni és,ha leülök mindig becsúszik a lábam abba a lábtartóba(bocs nem tudom a nevét) s akkor mindig nyomom az oldalát,másik,hogy nem tudom szorítani az oldalát, mert egyszerűen elfelejtem.A mai órán igaz könnyebben ment meg több dícséretet kaptam,de én nem vagyok megelégedve magammal.Meg mondja az edző,hogy rövidebb szárat fogunk és én akkor mindig húzom a száját mert nem tudok megülni,mert félek leesek. Szerintetek ez kialakul majd?vagy valamit elrontok?

2020. szept. 21. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem ki az írásodból, hogy nem vagy magadban biztos, nem megy eléggé az ügetés és félsz is tőle. Felelőtlenségnek tartom, hogy ennyire hamar levettek futószárról, mert normál esetben akkor kéne, hogy lekerülj, amikor biztosan ügetsz és nem a szárba kapaszkodsz.

Nem tanították meg neked rendesen az alapokat, a sarkad le kell, hogy nyomd a kengyelben, ezzel el is kerülöd, hogy becsússzon a lábad. Továbbá egy picit lábbal nyomni is kell, hogy szintúgy csak ne csússzon el.

Nem tudod lekövetni a ló mozgását, ezt is még futószáron kellett volna elsajátítani, de ehhez idő kell.

Te magad felismerted a hibáid, de az edző/ oktató nem szól ezekre semmit? Nálunk volt egy kislány, aki több hibával ügetett (rossz lábon, rossz hajtással, nem tudta követni a lovat), és az edző szépen visszatette futószárra, hogy együtt javítsák ki a hibákat.

Szerintem az lenne a legjobb, ha visszamennél futószárra és ezeket a hibákat ti is együtt javítanátok az oktatóddal. Természetesen javulni fogsz és belejössz majd, a lovaglás pont nem olyan dolog, hogy egyik pillanatról a másikra tanulod meg. Idő, türelem és kitartás kell. És közben arra is figyelni kell, hogy a rossz dolgok ne rögzüljenek se benned, se a lóban.

Remélem azért tudtam segíteni, és ne add fel, hidd el megéri kitartani :)

2020. szept. 23. 10:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! De az edző mondja a hibáim?!
2020. szept. 23. 16:15
 3/6 A kérdező kommentje:
*!
2020. szept. 23. 16:15
 4/6 anonim válasza:
100%

Szerintem lovardát kéne váltanod. 3. Óra után egyedül??

Ahova én járok ott 20. Óra után lehet egyedül menni persze ha nem megy több ha meg nagyon jól akkor lehet kevesebb. De szerintem a 3 óra nagyon kevés főleg ha kezdő vagy

2020. szept. 27. 20:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm szépen!
2020. szept. 28. 06:41
 6/6 anonim válasza:
100%
Igazából még bőven a futószárral kéne lovagolnod szerintem. Igaz, én kicsi koromban kezdtem a lovaglást, de nekem ahhoz, hogy levegyék a futószárat ügetéshez, majdnem 2 év kellett, pedig mindig jól ment, mert stabilan kellett ügetnem. Szerintem szólj az oktatónak ha ő nem veszi észre. Mert ha hibásan rögzül be egy hasonló dolog, akkor vagy elmegy a kedved, vagy, ami rosszabb, komolyabban meg is sérülhetsz azt pedig még így ismeretlenül sem szeretném neked. De bízom benne hogy sikerül orvosolni a problémát.
2020. nov. 28. 23:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!