Mi a jó a virtuális futóversenyekben?
Lesz most a Wizz félmaraton, ez rendesen meg lesz tartva. De kommentekben látom, hogy sokan írják, hogy miért nem virtuális mert az milyen jó.
Na most az ugye annyi, hogy lefutom a távot egyedül mintha csak edzenék és ennyi, de legalább fizetek érte.
Ebbe mi a jó?
Nem azt írta egy, hogy annyi, lesz egy érmed.
Én ebben az évben több virtuális versenyen indultam, amiből csak egyetlen volt fizetős, és az összeset ugyanúgy versenynek tekintettem, mint ha helyszíni lenne. Tehát ugyanúgy készültem rá, ugyanúgy beleadtam mindent, ugyanúgy volt idő célom, ugyanúgy nézegettem utána az eredménylistát, hogy hányból hányadik lettem, esetleg ismerősökhöz képest hogy sikerült, nemzetközi versenyen magyar indulók között hányadik, stb., stb. Volt amelyiken eddigi legjobb időt futottam, újrakezdésem óta sikerült először 20 perc alatti 5k-t futnom, az 1:30-as félmaraton pedig nem jött össze. A virtuális Vivicitta volt amire fizettem, oda azért, mert a helyszíni elmaradt, én meg készültem rá. A befutó érmet pedig nem tekintem éremnek, mert nem érdekel, nálam csak a helyezésért járó érem az érem, de akit igen, azt sem maga a tárgy érdekli, hanem ahogy az első írta, a személyes erőfeszítésre emlékezteti.
De már a virtuális vivicitta idején is feltetted a kérdést, és akkor sem fogadtál el semmi választ, csak próbáltad akkor is az éremre helyezned a hangsúlyt. Szerintem valamiféle bekattanásod lehet ez az érem.
A másik oldalon pedig nem szabadna a járványhelyzet miatt megrendezni ekkora tömegrendezvényeket. Ha meg nem rendezik meg, pótlásnak jó a virtuális verseny.
Megjegyzem, én még januárban neveztem a Budapest Maratonra, ami összel lesz. November óta az a fő célversenyem, mostanában hetente 100 km-t futok, legalább heti egy futásom 30 km feletti, de többször 35 is volt. Viszont a járvány helyzet miatt biztosan nem fogok elmenni rá. Ha lemondják, és lesz helyette virtuális verseny, azon indulok, ha nem mondják le, én mondom le, és októberben lesz virtuális NYRR maraton a Straván, akkor annak keretében futom le. Igen, lehetne csak úgy futni is időre, de a versenynek pont az a lényege, hogy az indulók versenyeznek egymással, akkor is, ha helyszínen vannak, akkor is, ha virtuálisan.
Megjegyzemy néha Maprunozni is szoktam, ami meg virtuális tájfutás, konkrét helyszíneken, de telefonon van a térkép, és nem adott időpontban van, akkor megyek, mikor akarok, és ott is van eredménylista.
Én is futottam egyéni rekordot versenyen kívül. A verseny ehhez képest abban nyújt többet, hogy mások is vannak, az hogy ott melletted vagy csak az eredményüket ismered megy részletkérdés. Eleve tájfutásban, sífutásban meg még egy rakás más sportágban nem jellemző a tömegrajt, tehát ott már eleve nem fej-fej mellett futnak az emberek, a legtöbb esetben csak befutó után ismerik meg a rivális időeredményét, de attól még az is ugyanúgy verseny. Ha virtuális, akkor hogyan lenne másképp.
Másrészt ha téged nem érdekel, nem kell rá nevezni. De miért foglalkozol azzal, hogy másokat meg érdekli, miért hülyeségezed le?
Pontosan ugyanezt írtad hónapokkal ezelőtt, ugyanabban a stílusban, kérlek legalább legyél korrekt, és ne tagadd le.
Ez vicc, hogy írtam volna ki? Írj az oldal üzemeltetőjének aztán kérd ki az ip címet vagy tudomisén :)
Azt kérdezek amit akarok. Ezért van ez az oldal, nem tetszik akkor hagyd a kérdésem figyelmen kívül.
A verseny pont attól verseny, hogy ott a sok ember a hangulat stb. Ennyi erővel lefutom 10k-t aztán megnézem egy régebbi verseny eredményét és megnézem hova lenne elég az időm. Nem értem ezt a nagy fenék kerítést. Csak a szervező részéről értem, profitorientált vállalat, ha van aki ezért fizetnek, hülye lenne nem lehúzni őket.
Ezért szeretem a kisebb versenyeket, ott szívből megy a dolog nem a profitért.
"A verseny pont attól verseny, hogy ott a sok ember a hangulat stb."
Nem, a verseny attól verseny, hogy másokkal méred össze a teljesítményedet valamiben. Ha 10 fő indul, az is verseny ,ha online történik, az is verseny. Szerintem a "tömegrendezvény" az, amire gondolsz, nem minden verseny tömegrendezvény éa nem minden tömegrendezvény verseny.
"Ennyi erővel lefutom 10k-t aztán megnézem egy régebbi verseny eredményét és megnézem hova lenne elég az időm."
Csak akkor ténylegesen nem mérettettél meg a versenyen, mert nem indultál. Az, hogy hova lett volna elég az időr, nem jelent semmit, ahogy bárki másé sem, aki nem indult azon a versenyen. Gondolj bele, ha kikalkulálod, hogy ott mondjuk 10. lettél volna, de közben még 100 ember ugyanezt teszi, akkor ha mind elindult volna, nem 10. lennél.
Nem, nem mind az ez igaz. A többség az.
"Gondolj bele, ha kikalkulálod, hogy ott mondjuk 10. lettél volna, de közben még 100 ember ugyanezt teszi, akkor ha mind elindult volna, nem 10. lennél."
Ez meg annyira kicsavart dolog már. Lehetne ezt a végtelenségig ragozni. Semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!