Évi 25-30 futóversenyen indulni milyen szintűnek számít?
És ezen versenyeken mit értél el időeredményben, helyezésben, hány olyan volt, amelyiknél azt mondhatod erre jól felkészültél, a versenyen pedig odatetted magad, ezért elégedett vagy?
Illetve ezen 25-30 versenyre mennyi edzés esett, alkalom, km, stb?
Jó eredményeket szoktam futni. Sokszor sikerül a személyes rekordokat megdönteni, mindig kihozok magamból mindent.
Tudom mire megy ki a válaszod és a vissza vissza kérdezgetés, inkább bele se kezdj!
Arra megy ki a válaszom, hogy miért azzal méred a szintet, hogy hány versenyen indulsz? Teljesen irreleváns, csak azon múlik, hány versenyre neveztél.
Ami viszont biztos, hogy ennyi versenyen nem tudod mindig a legjobbat kihozni magadból. Nyilván táv függő is, de főleg a hosszabb távokon évente 2-nél több versenyen nem tudsz lenni csúcsformában, mivel a legtöbb edzésmódszer alapozó-gyorsító ciklusokból áll, és a gyorsító szakasz végén tudsz olyan állapotban lenni, hogy még megvan az alapozó erőnléted, és a sebességet is ki tudod nagyjából maxolni.
Egyébként anno én is volt, hogy egy évben sok versenyen indultam, de azok akkor 90%-ban tájfutó versenyek voltak, ahol nem a puszta fizikai teljesítmény volt a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!