Miért fáraszt le ennyire?
Saját testsúlyos YouTube videókra szoktam edzeni, általában “minden egyben”, tehát nincs külön felsőtest nap, meg lábnap. (Most már figyelek arra is, hogy egyben végigtudjam csinálni, szóval ne kelljen félidőnél kifeküdnöm, és 50 mp helyett csak 20-at tudjak csinálni.)
Az rendben van, hogy edzés után lefáraszt. De sokszor még 3 nap múlva is fáradt vagyok, 4. napra meg motivációm nincs, vagy programom van, vagy munka...
Régebben volt, hogy munka előtt edzettem, 2-3 alkalommal össze is estem, szóval ezzel már felhagytam (bár most 1000x könyebb a munkám).
26/N
A terhelést nem szabad a határterhelésig elvinned.
Nagyon kemény dolog olyanokat puffogtatni, hogy "minden nap kicsit meg kell halni a teremben", meg "több verejték a gyakorlótéren, kevesebb vér a harcmezőn", meg "ami nem öl meg, az erősebbé tesz", meg "bukásig!"... csak épp ahelyett, hogy használnál magadnak, csak ártasz.
Amikor a határterhelésig hajtod magad, a szervezetednek túl sok ideig tart a regeneráció. Sokkal lassabban áll helyre, később lesz kész a következő edzésre, ráadásul nő a sérülésveszély, és az elvégzett munkád is rosszabb minőségű lesz.
Eljuthatsz oda, hogy úgy csináld végig az edzésedet, hogy menet közben csak rövid pihenőket tartasz (1-2 percek, amíg váltasz, kicsit visszatér a glükóz az izmokba, kicsit rendeződsz fejben), de az nem cél, hogy egy jó órás egésztestes programot egyszerre darálj le intenzív, vagy csúcsterhelés környékén.
Valóban nem, hiszen nincs rendszeresség.
A kaja is lehet kevés, de hát ilyenkor nyáron mindenki kevesebbet eszik, és inkább iszik, ami ad egy kis teltségérzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!