Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha megütnek egy bokszkesztyűve...

Ha megütnek egy bokszkesztyűvel, akkor az milyen érzés? Mennyire fáj?

Figyelt kérdés

Mihez tudnád hasonlítani?

Mennyire tompítja az ütést?

Nem bokszoltam, nem is fogok, csak a kíváncsiság hajt.

Kérem azok válaszoljanak, akik jártasak a témában!!! Köszönöm!!

2020. júl. 20. 15:29
 1/8 Fa_ember16 ***** válasza:
100%
Én boxolni járok,de meg harcolni nem harcoltam valaki ellen,aki teljes erőböl megütött volna. Igazából ojan érzés mintha valaki egy sütőkesztyűvel,amiben több szivacs van megütött volna. Ugyanúgy fáj,csak egy picit tompítja. "Mennyire tompítja az ütést?" Az aki üt,annak a keze nem megy annyira szét,igazából csak azért van,hogy ne bőr,bőr ellen csapódjon. Persze szabadkéz és kesztyű között van különbség,de nem extrém sok. De mint már mondtam,még nem voltam rendes harcban kesztyűvel/nélkűl,eddíg még inkább csak edzéseken voltam. De ha valaki erősen üt,akkor kesztyű ide vagy oda,úgyis k##*@ra fájni fog
2020. júl. 20. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 Annyi a különbség puszta kéz és kesztyű között, hogy kesztyűben nagyobbat lehet ütni sérülés nélkül. Képzeld el úgy mint egy párnázott kalapácsot, van védelem de nem téged véd.

Kérdező amúgy engem már csaptak meg úgy igazából, és ha kapsz egy tényleg nagyot akkor nem érzel semmit, csak, hogy 10 perc múlva felébredsz egy széken, jéggel a tarkódon és mocsok erős fejfájással persze közben azt se tudod ki vagy, mi vagy.

Ha nem ütnek ki, és nem törik semmi az arcodon akkor igazából nem "fáj" hanem inkább sokkhatásként tudnám leírni ezt át kell élni, hogy értsd.

2020. júl. 20. 20:08
 3/8 Fa_ember16 ***** válasza:
100%
#2 hát igen,sajnos én még nem harcoltam eddig,de majd ha fogok,akkor visszaírok erre a kérdésre
2020. júl. 20. 22:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld mindenkinek.
2020. júl. 21. 08:32
 5/8 Fa_ember16 ***** válasza:
100%
Köszi :)
2020. júl. 21. 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már sokat bunyoztam kesztyűvel.

És erőböl kapok.

Elsőre szokatlan,de meglehet szokni. Én már amikor megy a sparring nem is érzékelem az ütéseket.Csak arra koncentrálok hogy mozogjak és hol nem védekezik az ellenfél, és oda ütök.

Szval meglehet szokni. De fáj azért a fejem hunyó után😅💁🏼‍♂️

2020. júl. 21. 12:45
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
hatos, na ő sűrítettlevegő, mindig fényezi magát.
2020. okt. 2. 03:09
 8/8 anonim ***** válasza:
#6 CTE incoming
2021. jún. 29. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!