Mennyire számítok edzetlennek hogy egy fekvötámaszt sem tudok megcsinálni?
Én sem tudtam 31 éves koromig. Pedig gyerekkoromban 8 éven át kosárlabdáztam, heti 4-6 edzés, ahol kellett volna, de soha nem sikerült szabályosan. Pedig totál edzetlen osztálytársaimank meg ment. Igaz, én magas vagyok, hosszú végtagokkal, lehet ez nehezebbé teszi.
Aztán 1-2 éve elkezdtem futás, bringázás után rásegítő gyakorlatként "női fekvőtámaszt" csinálni, tehát úgy, hogy a térdem lent van. Aztán fokozatosan sikerült 1-2 szabályos is az elején, majd egyre több szabályost csináltam, és utána a rásegítőt. Most már csak szabályosakat csinálok 10-15-ös sorozatokat. Ha anno gyerekkoromban megmutatják ezt a rásegítő gyakorlatot, meg tudtam volna csinálni a szabályosat is.
Pár hónapja meg elestem, és durván lehorzsoltam a tenyeremet, akkor elkezstem a karatés fekvőtámaszokat (ököllel) is, ami nehezebb, és akkorra már az is ment.
Megjegyzem, anno szabályos felülésben meg iskola rekorder voltam, szkanderben is a jobbak között, szóval nem arról van szó, hogy totál gyenge lettem volna. Csak egyszerűen ez nem ment.
Nem számít annak, ha egyébként mást sportolsz.
Van, aki naponta fut 10-20 km-eket és mégsem tud fekvőtámaszozni. Van, aki meg fekvőtámaszozni tud, de nem tudna lefutni 5 km-t sem.
Nem futok,nem sportolok.
De tény hogy lábam sokkal jobban bírja a megterhelést, 15 km séta sem jelent gondot. Plussz munkám olyan egésznap állni jönni menni kell,nem fáradok el
Jajj, ne már. Böjt???
Egyél normálisan, de ilyen baromságokat kövess.
12:
A legtöbb napi 10-20 km-t lefutó ember tud és csinál is fekvőtámaszt, ugyanis saját testsúlyos erősítésék kellenek futás mellé, különben túlzottan elsorvadnak, ami sérülésveszélyes, emellett rontja a futómozgás hatékonyságát, így a sebességet is a túlzottan leépült izomzat. Bármennyire is csontsoványnak néznek ki az élvonalbeli maratoni futók, ők is erősítenek, hobbistaként is célszerű. Emellett egy futó testtömeget könnyebb megemelni, én is csak 73 kg körül vagyok a 195 centimmel.
"15 km séta sem jelent gondot"
Akinek gondot jelent ennyi 31 évesen, az már súlyosan leépültnek tekinthető. 15 km séta egy egészséges fiatal felnőttnek az 3 óra nem könnyű mozgás, egy séta szempontjából edzett embernek nem jelent gondot 8 óra egy huzamban.
Nekem egyébként 80-90 akkor a pulzusom, ha 5 km/h tempóban sétálok síkon.
Na ez az!
Én is 180-as, jó kondiban lévő sráv vagyok. Fekve nyomás, gépezés, kettlebell megy, 10+ év küzdősport. De fekvőtámaszból nekem sem megy 1 sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!