Egy adott küzdősport elsajátításában mennyire játszik szerepet a tehetség, vagy a testi adottságok?
Tömören, konkretizálva: kellő kitartással, akaraterővel és idő ráfordítással akárki elsajátíthat elviekben egy adott küzdősportot, vagy elengedhetetlen hozzá a tehetség, vagy jó fizikum?
(Igen, konkrétan a saját példám inspirálta a kérdést: több harcművészettel is volt már dolgom hosszabb-rövidebb ideig, és rá kellett jönnöm, hogy a többiek gyorsabban fejlődnek és éreznek rá technikákra mint én, hiába ugyanakkor kezdték. Kitartásom az van, emiatt nem hagytam abba semmit, de úgy érzem, tehetségem annál kevésbé akad :))
Ha akad itt olyan, aki olyan volt, mint én, és sok év és véres veríték ráfordításával mesteri szintet ért el valamiből, annak nagyon szívesen hallanám a véleményét :) Csak hogy tisztázzuk, nem sajnáltatni akarom magam, inspirációt keresek.
KÖszi!
Kellő kitartással sikerülhet elsajátítani. Minden ember más és más, így a testi adottságok is eltérőek. Közre játszanak a testi adottságok, de simán tud menni úgy is, hogy nincs olyan testi adottságod, mint másnak.
Láttam videókat olyan srácról, aki egy lábbal kezdett el birkózni Amerikában és simán tud nyerni.
Köszönöm a válaszokat. Nem tudom, konkrét esetről beszélsz-e, de nagyon profinak kell ahhoz lenni, hogy két év alatt elsajátítson valaki egy küzdősportot. Hogy érzékeltessem: én két év után vagyok ott, hogy "már tudom az alapokat", eddig az összes küzdősporttal így volt, amit volt szerencsém gyakorolni.
Tképp nincs hozzá rossz fizikumom, de úgy éreztem mindig is hogy, nagyon rossz például az egyensúlyérzékem és a reakcióidőm.
amiket írtál az kevés ehhez.
kell hozzá 1 jó edző is,aki felismeri mi a hibád a tanulási folyamatban és felhívja rá a figyelmed és/vagy külön rámegy arra hogy a hibát az erősségeddé tegye.
de ez kb ugyanaz mint a szakmunka.
van egy adott dolog,nem megy,aztán addig ismétled amíg menni fog elölről hátulról oldalról,álmodból felverve is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!