Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért szúr ennyire az oldalam...

Miért szúr ennyire az oldalam futás közben?

Figyelt kérdés

Mindig utáltam futni, de most rengeteg szabadidőm van ezért gondoltam hátha megszeretem. Elkezdtem egy edzéstervet kezdő futóknak, az első két hét jól is ment, már kezdtem megszeretni, de most 10 perc után annyira elkezd szúrni az egész jobb oldalam, hogy hazasétálni is alig tudok a fájdalomtól. Mielőtt elindulok egy pohár vizet iszom, reggel szoktam menni ezért nem eszem előtte, mert akkor meg végig hányingerem lenne.

Mitől van ez? Annyira idegesítő, hogy a testem menne és jól érezné magát, de elkezd fájni az egész oldalam és lépni is alig tudok. Mindig bemelegítek legalább egy nagy sétával, figyelek a légzésre is, illetve attól is szúrt már az oldalam, de az egészen más volt és hamar el is múlt, ezt a fájdalmat van, hogy még délután is érzem, néha inkább egy nagy görcsre hasonlít de nem tudom megmondani pontosan hol, az egész oldalam fáj.

2020. máj. 4. 11:01
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Én azt javaslom, ne fuss üres hassal! Kapj be néhány falatot, várj egy órát, és indulj! Ha mégis szúr időnként az oldalad, állj meg, sétálj 5 percet, aztán próbáld újra! És a tempód ne legyen megerőltető! Néha tehetsz az ezésbe egy-egy intenzívebb szakaszt, de általában csak lazán!
2020. máj. 4. 11:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet rossz a légzéstechnikade
2020. máj. 4. 13:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
3 lépésre be a levegő 3 ra ki. Én így veszem a levegőt. Próbálj te is belőni magadnak egy normális technikát.
2020. máj. 5. 04:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Ha valaki esetleg ilyen gonddal keveredne ide... nem értettem mi gond lehet, rengeteget olvastam a helyes légzésről, de semmi sem vált be. A megoldás a problémámra az lett, hogy legalább fél liter vizet meg kell innom futás előtt, ha nem iszom semmit, akkor pár perc után jön az elviselhetetlen fájdalom és a hazasétálás.

Remélem tudtam valakinek segíteni

2020. máj. 18. 00:39
 5/5 anonim válasza:
100%

Bár nem a kérdésre a válasz, de én azt ajánlom hogy nyújts is előtte, mert ha nem teszed sokkal nagyobb a sérülések, az izomlázak, és az izomszakadások esélye.

Tehát nyújts futás ELŐTT és nyújts futás UTÁN! :)

2020. máj. 28. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!