Növényi fehérje mennyivel hasznosul rosszabbul?
Sajnos intolerancia miatt a tejsavó fehérje teljesen kilőve számomra, még azok is, amikből elvileg kiszedték a laktózt. Kipróbáltam, tüneteim lettek, továbbadtam.
Ezért érdekelne, hogy van-e olyan növényi fehérje, ami aránylag jobban hasznosul, vagy ár-értékben jobban megéri a marha/sertés/tojás fehérje. Mert ezeknek elég borsos az ára számomra (legalábbis, amiket találtam neten), de ha csak pénzkidobás, nyilván nem veszek növényit. Eszek húst, azzal nincs gond, ellenben annyit, amennyit meg kéne ennem néha nehezen tudok megenni. Leginkább főzéshez, sütésnek egy kis extrának szeretném a fehérjeport, hogy az alapvetően nem túl fehérjedús ételeket kicsit felturbózzam vele.
(Tudom-tudom, fúj, fúj növényi fehérje, nekem is jobban ízlett, meg egyszerűbb volt a tejsavó, amíg el nem kezdtem tőle sugárban hányni.)
Azt hittem kiderült az írásomból, de akkor leírom: fehérjeporra gondolok. És húst eszek, fogok is, csak KIEGÉSZÍTŐnek szánom a növényi fehérjeport olyan ételekbe, amik alapvetően nem magas fehérjetartalmúak.
Ha példa kell, akkor főzelékekhez, nassolnivalókhoz, pl házi zabpehely, fehérjés kókuszgolyó.
Nem elsődleges fehérjeforrásnak, csak napi 1 nagyon max 2 alkalommal a hús helyett vagy mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!