Fogyatékossággal élő embereknek sportágak?
Milyen sportágnak vannak amiben
1. Látássérültek
2. Kereskes székesek
3. Végtag hiányosok
versenyezhetnek?
1. csörgőlabda, úszás, judo
2. Kerekesszékes kézilabda, kerekesszékes kosárlabda, kerekesszékes rögbi, vívás
3. Úszás
1: Látássérülteknek speciálisan csörgőlabda, de lósportokban is láttam látássérült paralimpikonokat pl. díjlovaglás. Aztán vannak harcművészetek, pl. cselgáncs, brazil jutsu, birkózás
2. Kerekesszékeseknek íjászat (Abebe Bikila is abban lett bajnok, miután egy autóbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült), meg amit 2-es már felsorolt, kerekesszék hajtás, akár maratonban is, kézi kerékpározás, kerekesszékes tenisz, pingpong, de még amerikai focit is rendeznek kerekesszékeseknek. Aztán van kerekesszékes foci is.
3. Végtaghiányosoknak: háromlábas futball ( a két botod meg a fél lábad), láttam már félkarú kerékpárversenyzőt, síelőt, hallottam műlábas baseball-játékosról, féllábú vízilabdázóról, és hallottam Illés Fanniról is, a paralimpikon úszónkról, aki 2018-ban Dublinban, Európa, 2019-ben, Londonban pedig világbajnok lett. Azt kívánom neki, hozzon haza majd Tokióból is valami csillogó-villogó (lehetőleg aranyszínű) érmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!