A "nagyobb testalkatú" embereknek hogy megy a vívás?
Figyelt kérdés
Elkezdett érdekelni a vívás (meg amúgy is kell valami mozgás, és ez csak hozzááad az érdeklődéshez), de túlsúlyos vagyok, hasam nagy, az állóképességem közepesebb szintű, de nagyon sokat nem bírok.
El szeretném kezdeni de ezek miatt eléggé kétkedős a dolog.
2016. aug. 20. 23:29
1/1 anonim válasza:
Ha kitartó vagy fog az menni. előtte teljesen más edzés módok lesznek, eleinte a fizikumodra kell törekedned, addig te a vívó kardot nem is nagyon fogod látni. Persze az alapvető mozdulatokat megfogják tudni tanítani neked, de eleinte úgy is arra fog menni a játék hogy leadj egy kicsit, és erősödj hogy jobban bírjál mindent. Én 14 éves koromba kezdtem el mert kövér voltam és javasolták hogy sportoljak valamit. Persze idővel már belekerültem a dolgok sűrűjébe, és egyre jobban fogytam és fejlődtem. Már országos versenyeken is részt vettem 16-17 évesen, akkor előrébb nem jutottam, de nem adtam fel, és 19 évesen már majdnem mehettem nemzetközi versenyekre, csak akkor én mellette szerettem motorozni és sajnos úgy jártam hogy nem kaptam elsőbbséget és telibe elgázoltak. Akkor egyik lábam annyira eltört hogy műteni kellett, és ugye vasak meg csavarok vannak benne a mai napig. Akkor 1 év után amikor a járásom majdnem 100% os lett vissza akartam térni a vívásba de nem sikerült, nem bírta a lábam sehogy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!