Elegendő ennyi mozgás az itthon töltött idő alatt?
Figyelt kérdés
Napi 8km-t futok, heti 6 napon, és mellette 1 órát sétálok, mindezt a szabad levegőn. Ennyi mozgás elegendő, ha mellette egész nap a lakásban ülök? 25/N2020. márc. 28. 07:04
2/9 anonim válasza:
Sok is. Nem is egeszseges minden nap ennyit futni, hagyni kell a szervezetet regeneralodni. En minden masnap futok 5k-t.
3/9 A kérdező kommentje:
Akkor is sok, ha úgy érzem, ennyi a mozgás igényem? 25 éves vagyok, hiperaktív, és nehezen bírom ezt a karantén-időszakot.Ja és mellesleg hízni sem szeretnék a sok itthon üléstől :)
2020. márc. 28. 12:46
4/9 anonim válasza:
8km laza futás simán mehet minden nap. Bár más kérdés, hogy értelme van-e.
5km két naponta az meg semmi. Jó persze jobb mint dögleni a tv előtt de sportértéke az közelíti a nullát.
5/9 anonim válasza:
Azt mondja, ketnaponta lefutni 5km-t majdnem semmit se er. :DD bexarok. Osztrak elso osztalyban jatszo focista ismerosomnek konkretan ez az edzes terve. Persze labdas es par egyeb gyakorlat mellett. Olvass egy kicsit utana hogy mar csak heti 10km is mennyit er.
6/9 anonim válasza:
Szerintem sok ennyit futni minden nap mert a szervezetnek regenerálódnia is kell.
7/9 anonim válasza:
Az,hogy valakinek sok a napi 8 km naponta,nem azt jelenti,hogy mindenkinek az. Nyilván fokozatosan kell hozzászokni, de az a 8 km nagy valószínűleg egy órát sem vesz igénybe a kérdezőnek .
Mindenki saját maga érzi elegenedő-e . Hogy hízol-e ,az attól függ mennyi kalóriát viszel be .
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat! Utolsónak igaza van, kb 40-50 percig tart a futás.
Nem eszek sokat, kb mint máskor, mégis elkezdtem lassan hízni...valószínū azért, mert most itthonról kell dolgozni, nem jövök-megyek annyit. Fussak többet/gyakrabban vagy egyek kevesebbet?
2020. ápr. 1. 11:57
9/9 anonim válasza:
Ez igazából már rajtad múlik kérdező. Nem tudjuk mennyit eszel, mennyit nassolsz . Én jobban szeretek inkább többet sportolni,mint kevesebbet enni vagy lemondani a nassolásról .Ha kevesebbet eszel,lehet,hogy éhes maradsz,úgy pedig nem jó a közérzete az embernek, de az édességet,rágcsálnivalót,nasikat meg lehet szüntetni (ha eszel egyáltalán ilyeneket) ,spórolni a kalórián,ha nem akarsz vagy nincs időd többet mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!