Mit csináljak, hogy ne fáradjak el ennyire?
40 éves nő vagyok. Egy éve költöztem új lakásba. A ház ahol a lakás van, egy elég meredek 1,5 km-es emelkedő tetején van. Mivel nincs se autóm, se biciklim így gyalog megyek mindenhová. És mindennap mire felmászok az emelkedőn, alig kapok levegőt, mindenemről csorog a viz, és amint hazaértem, le kell ülnöm kb. 5 percre, hogy egyáltalán erőm legyen, bármire is. Azt hittem, majd hozzászokom, de hiába telik az idő, semmivel sem lett könnyebb. Ugyanúgy elfáradok most is, mint az első napon.
És ez csak rosszabb, ha még több kilós bevásárlószatyrot is kell cipelnem. 5 perc pihenő után viszont mintha semmi sem történt volna.
Nem dohányzom, nem vagyok asztmás. Mivel a költözéssel háziorvost is váltottam, volt mindenféle kivizsgálásom az elmúlt év során, semmi rendellenesség nem volt. Szerintem edzetlen vagyok, de mit kellene edzenem, hogy könnyebben menjen?
Étrend változtatás.
Plussz futás, konditerem.
Konkrétan milyen étrend változtatás?
Futástól jobban fog menni az emelkedő?
Persze. Javul az állokepsseged.
Étrend? Kevesebb szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!