Hogyan álljak neki újra mozogni? És legfőképp mit csináljak, hogy ne akarjak elájulni a felénél?
22 éves lány vagyok, 173 cm és 55 kiló. Kb 15 éves koromig folyamatosan sportoltam valamit, táncoltam, balettoztam, úsztam, szinkronúsztam, azonban valami bekattant és abbahagytam ezeket, azóta max a gimis tesiórákon mozogtam. Viszont érzem hogy borzalmas kondiban vagyok, hiába vagyok vékony, ha egy lépcsőn fel kell sétálni már kifáradok. Főleg a combom és a fenekemen érzem, hogy hiába vékony, csak zsír van kb, utálom.
Elkezdtem itthon tornázni ilyen youtube videók alapján, rövidebb kardiót, meg combgyakorlatokat kezdtem csinálni, dehát a kardió felénél szinte elájultam, éreztem hogy kezd feketedni a világ meg minden, és másodjára is így jártam.
Hogy álljak neki szerintetek?
Fokozatosság.
bemelegítés
mobilizáció
és kezdetnek valami 15 perces "begginer" edzéseket nézz
Ha ez megy, akkor mind az időt, mind a gyakorlatok számát, nehézségét húzhatod feljebb.
Egyáltalán nem vagy kórosan sovány, csak a sok dagadt magyar között tűnsz annak.
Edzetlenség a tüneteid oka, jó az amit csinálsz, de csak annyit csinálj amennyi jólesik, lényeg a következetesség.
Edz heti 2-3 alkalommal fél órákat, majd ha ez könnyen megy, akkor minden nap.
Ha ez is megy, akkor emeld az időtartamot, és csökkentheted a gyakoriságot.
Menni fog, egy idő után már kívánja a tested a mozgást, és utána nem fáradt leszel, hanem felpörget.
Igen, én sem érzem magam kórosan soványnak, és nem is nézek ki annak.
Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!