Aki túlsúllyal plöttyet mozgásszegény életmódból váltott át, hogy vágtatok belel a dologba?
Egyil napról a másikra...
Eleinte kínszenvedés volt... mondjuk hülyeségeket is csinálltam...
Pl vettem egy olcsó 40ezres szobabiciklit... ami mar a 2.héttől csörgött zörgött idegesítően...
Egy ismerősöm tanácsára váltottam step-pad ra... lényegében egy drága stabil sámli... fellép, lelép... közben lehet nyugodtan filmet nézni, sorozatot stb stb...
135kg ról indultam, 105 nel kezdett nagyon jó idő lenni, gondoltam megyek futni... a futas az olyan 20méter kocogás volt, aztán 3 perc fuldoklás... ebből bírtam kb 1km-t...
Aztán néhány hát után 2km-t... fel év alatt jutottam odáig, hogy megállás nélkül 10km... ekkor voltam 93kg... persze mindemellé szálkásító étrend...
Ma mar leszarom a kaját, megbecsülöm csak az adagokat, de minden nap magamnak főzök... 6. Éve futok minden héten 40km-t.
Ha valami miatt mégsem érek rá futni, aklpr ugrálókötél...
78kg vagyok most.
A valódi mozgásvágy 93-95 kg környékén született meg, addig csak kínlódtam.
100 kilósan elmentem úszás oktatásra. Igen, a gyerekmedencébe. :D Egy fiatal vízilabdás srác tartott a héten minden nap egy órás technikai edzést. Azért mentem, mert mozogni akartam, de másra nem éreztem képesnek magamat. Nagyon jól éreztem magamat az edzések után. Ezek után bátorságot kaptam, és először egy barátommal elmentünk spinningelni. Nagyon megtetszett, és elkezdtem járni, mert ott sem volt kötelező semmi, ha nem bírtad, kiszállhattál. Ennek már két és fél éve. Kb. másfél éve pedig elkezdtem kettlebellezni is. Most már csak 85 vagyok, van még hova fogyni, de legalább már sportos kövér vagyok.
Neked kitartást és erőt kívánok hogy megtaláld azt a mozgást, amit örömmel tudsz végezni.
115 kilósan elmentem cselgáncsozni (szerencsém volt, indult felnőtt csoport). Az első pár edzés volt összesen mondjuk 30 fekvőtámasz, meg 50 felülés, meg persze egyéb gyakorlatok, másnak bemelegítésnek is kevés volna, nekem a gyerekeim kenték a hátam sportkrémmel hetekig.
Az a lényeg, hogy ne egyszerre csökkentsd le az ételt és kezdj el mozogni! Az úgy túl sok megvonás a szervezetnek, és nem célod, hogy 2 hét után feladd az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!