Ezzel a futó módszerrel birom növelni a kondícióm?
Persze, ahhoz képest, ha otthon ülnél, mindennel növeled a kondíciódat. Ezzel is. De próbálj meg fejlődni! (Nem feltétlenül a 35 fokban.) Szép fokozatosan növelgesd a távot is, meg a sebességet is. Mikor már biztosan megvan egy adott táv adott sebességgel, akkor lépj előre.
Én nem futok minden nap, csak heti négyszer, de akkor minimum 12 km-t, hétvégén 18-20-at. És tartom a 12 km/órás tempót. De ezen kívül terepen, emelkedőkön is futok néha sokkal többet. Úgy hogy van hova fejlődnöd, ne ülj a babérjaidon! Ez még egy elég szerény teljesítmény, bár értékelhető ez is. Az meg függ az alkatodtól, a képességeidtől, hogy mennyire tudsz feljönni, de gyere még!
Persze. 3 dolgon múlik:
gének - Ez a legtöbb embernek nem rossz;
táplálkozás - Azt kell enni, ami az emberi fajnak megfelel, erről itt értekeztem egy kicsit:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__1017021..
és mozgás - Minden gyerek úgy születik, hogy imád mozogni, és mozog is minden áron. Egy felnőttnél ez már furcsának tűnik, pedig neki is létszükséglet. És sajnos, aki még fiatal korában mozog is, a legtöbb abbahagyja, amikor dolgozni kezd, és aztán jönnek a bajok. Hát én nem hagytam abba.
Ezek nagyon egyszerű dolgok, a legtöbb ember mégse tudja megcsinálni. Remélem, neked sikerül! De tényleg természetes 40-50 éves korban betegeskedni.
Bocs, javítom az utolsó mondatot:
De tényleg nem természetes 40-50 éves korban betegeskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!