Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Volt már nektek is ilyen...

Volt már nektek is ilyen problémátok az optikai pulzusmérővel?

Figyelt kérdés

Szóval rendszeren futok pulzusalapú edzéseket. Az utóbbi másfél héten viszont valami nem oké a pulzusmérővel. Állandóan az van, hogy egyszerűen nem képes felmenni a pulzus. Ez azt jelenti, hogy pl futok az aerob zónában, folyamatosan 110-120-at ír, de tudom hogy az nem realis, majd aztán hirtelen felugrik 140-150-re(ez a reális ertek). Azonban ha mondjuk például már az anaerob tartomanyban futok, úgy hogy kikopom a tudom, akkor ilyen 100-as értéket ír(ez ilyen 3:00-3:30-as tempót jelent). Ez pedig nagyon durvan tönkre tud vágni egy interval, resztavos, vagy tempoedzest. A modell egyébként egy Polar M430. Mostanaban nem meri az alvast se, hiába van rajtam. És running indexet is elfelejt adni. Megpróbáltam már újraindítani is, többször, de nem ért semmit.

Nektek volt már hasonló problémátok? Hogy tudnám megoldani a problémát?

2019. nov. 20. 18:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Akkor használd egészséggel az éppen nem működő polárodat.
2019. nov. 20. 21:43
 12/17 anonim ***** válasza:
Valóban sokkal jobb csak kár hogy épp nem működik. Lol
 13/17 anonim ***** válasza:
Ész megáll öregem
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem sem felelt meg egyik Garmin óra sem abban a kategóriában, amennyit szántam rá. Pl. hosszú túrázásra is alkalmas aksi idő (Polar M430-nál állítható 30 vagy 60 másodpercre a GPS mintavételezés, ezt a funkciót vagy úgy egyáltalán legalább 20 óra aksi időt csak nagyon drága Garmin óráknál találtam meg, egyedül a Suunto volt emiatt versenyben).

Az Polar optikai pulzusmérők pontosaága pedig tesztek alapján 95% felett van a mellpántoshoz képest. Ez van akinek elég, van akinek nem. Nekem elég, és mellesleg ha nem lenne, pántosat nem használnék akkor sem, max. évente 1-2-szer felmérési célból. Mondjuk nem is vagyok profi futó, de te biztosan az vagy, hogy ennyire kiélezetten edzel.

2019. nov. 20. 21:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy valakinek elromlik egy szenzor az óráján, egyetlen eset, semmit nem mond a márka megbízhatóságáról. A Polar egyébként jóval régebb óta gyárt sportórákat, mint a Garmin.
2019. nov. 20. 21:54
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, fogom is használni🙂

Ha meg újat vennék, az is Polar lenne, méghozzá Vantage M. Összehasonlítottam pár hete azt az órát és az ugyanabban árban levő garmint. Számomra a polar lenne optimális. Arról nem is beszélve, hogy mellkaspantbol mindenkit ver a piacon.

2019. nov. 21. 06:14
 17/17 A kérdező kommentje:
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy a polar jo, a garmin szar. Biztos vagyok benne, hogy a garmin egy brutálisan jo márka. Csak annyit szeretnek ezzel, hogy számomra a polar funkciók, kezelési felület terén bevált. Az hogy most éppen nem mukodik az optikai pulzusmeres egy masik kerdes. Egyébként teszek meg egy próbát, hátha tudom mi lesz a gond.
2019. nov. 21. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!