Volt már nektek is ilyen problémátok az optikai pulzusmérővel?
Szóval rendszeren futok pulzusalapú edzéseket. Az utóbbi másfél héten viszont valami nem oké a pulzusmérővel. Állandóan az van, hogy egyszerűen nem képes felmenni a pulzus. Ez azt jelenti, hogy pl futok az aerob zónában, folyamatosan 110-120-at ír, de tudom hogy az nem realis, majd aztán hirtelen felugrik 140-150-re(ez a reális ertek). Azonban ha mondjuk például már az anaerob tartomanyban futok, úgy hogy kikopom a tudom, akkor ilyen 100-as értéket ír(ez ilyen 3:00-3:30-as tempót jelent). Ez pedig nagyon durvan tönkre tud vágni egy interval, resztavos, vagy tempoedzest. A modell egyébként egy Polar M430. Mostanaban nem meri az alvast se, hiába van rajtam. És running indexet is elfelejt adni. Megpróbáltam már újraindítani is, többször, de nem ért semmit.
Nektek volt már hasonló problémátok? Hogy tudnám megoldani a problémát?
A hiányzó running index és az alvás mérés valószínűleg okozat, ha túl alacsony pulzust mér egy session nagyobb részén, nem ad running indexet, az alvás méréshez is kell pulzusmérés.
Két eset lehetséges, vagy elromlott az órád szenzora, vagy valamilyen körülmény miatt nem mér rendesen. Ha bebizonyosodik, hogy előbbi, akkor ha garanciális probléma, ha van garanciád, ha nincs, akkor szerintem nem fogod tudni olcsóbban megjavíttatni, ha egyáltalán lehet, mint ha veszel egy újat.
Ami a körülményeket illeti, ilyenekre gondolok, hogy koszos a szenzor, izzadt a kezed alatta, sok a szőr kezeden, nem húztad elég szorosra, így túlzottan lötyög, stb. stb.
Nekem volt gondom optikai pulzusméréssel, az Amazfit Bip óra esetén, de annak gagyi a szenzora, gyakorlatilag futás közben alkalmatlan a mérésre. Épp egy Polar M430-ra cseréltem, és nekem eddig még nem volt gondom vele, igazából egyelőre csak annyiban látom rosszabbnak a mellkaspántoshoz képest, hogy váltásoknál lassabban reagál.
Próbáltam sajna, többször is..:(
De meg nincs egy éves sem az óra
Probaltam már megmosni, elég szorosan hordom(lehet az a baj, mert lehet elszoritja a vérkeringést), a csuklóm pedig nem igazan szoros...
Egyébként mivel meg egy éves sincs az óra, szoval bőven benne van a garanciának, csak nem tudnám nélkülözni, mert egy elég fontos felkészülésben vagyok(vagyis számomra az)
Arra gondoltam, hogy esetleg vehetnek egy H10-et. Azzal lehet meg tudnám oldani a problémát.
1. A polar tré, vegyél garmint.
2. A csuklón mérős cucc az max tájékoztató jellegű adatot szolgáltat. Vegyél fel egy pántos pulzusmérőt.
5:
Én mindkettőt vitatom. A csuklós mérő nagyon ember függő, van akinél egészen pontosan mér, van akinél nem, találsz róla teszteket, de egyáltalan nem igaz, hogy csak tájékoztató jellegű, még ha a mellkaspántos mérésnél kevésbé pontos. Kérdezőnek is csak most lett rossz.
A Polar meg semmivel nem gyárt rosszabb órakat a Garminnál, de ide sorolnám még a Suunto-t is, azok is jók.
Kérdező:
Szerintem megoldaná a H10-et, de azt javaslom neten rendeld, akár üzletben átvêtellel, így ha kipróbálod, és nem oldotta meg a problémádat, még mindig visszaviheted 14 napon belül Csak azért, mert mi van, ha komolyabb gond van az óráddal, nem csak a pulzusméró szenzor rossz. Mondjuk megjegyzem a H10-et lehet telefonnal is párosítani (Polar Beat appal biztosan megy), így ha elküldöd az órát garanciális javításra, telefon + pulzusmérő pánttal tudsz addig edzeni.
Volt polárom, most garmin van. Ég és föld.
A csuklón mérés pedig nem működik normálisan. Ez tény. Ennyi.
#7: tehát volt egy polar orad, meg egy garminod(ne adj isten 2) és te abból már leszűröd hogy melyik márka jo és melyik nem...
Árkategóriák? Vagy mondjuk nem gondoltál bele, hogy esetleg egy rossz órát kaptál eleve? Egyébként felhasználói igények. Néztem hasonló árkategóriájú polart és garmint. Őszintén a számomra fontos kérdésekben a polar nyert. Valamint az egész rendszerét nagyon szeretem és kihasznalom(season planner, statisztikák stb), ezért nagyon fájna egy esetleges váltás.:(
Tehát az a kijelentés, hogy a “POLAR SZAR, VEGYÉ EZT VAGY AZT MER AZ NAON JÓ” nem túl értelmes. És ez nem csak az órákra igaz, hanem bármilyen más jellegű termékre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!