Derékleszorítás: miért?
Sziasztok!
Járok gyógytornára, azon belül is gerinctornára, és nem értem, hogy a gyakorlatok végzése közben miért kell figyelnünk arra, hogy végig leszorítva tartsuk a derekunkat. Valaki el tudná magyarázni nekem? Ott nem mertem megkérdezni... Azért is fura nekem, mert nem az elsimult lumbális rész a természetes, pontosabban a fiziológiás. Előre is köszönöm!
Azért, mert ha nem így csinálod, akkor fájni fog a derekad és egy idő után sérved is kialakulhat, ha helytelenül csinálod a gyakorlatokat hosszú-hosszú időn keresztül.
A törzsizmokat is jobban edzi így, és a törzsizmok megfelelő működése elengedhetetlenül fontos mindenkinél.
Sok esetben egy erősebb csípőhajlító izom átveheti a munkát a gyenge törzsizomzattól (kifejezetten a transversus abdoministől) bizonyos talajgyakorlatoknál pl. lábemelés vagy felülés, ilyenkor van az, amikor nem tudja valaki leszorítani a derekát vagy kifejezetten fáj neki ezen gyakorlatok elvégzése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!