A térdemet mostanában furcsán érzem, lehet ez a karatétól?
Sziasztok, 19 éves vagyok, több, mint 1 éve Shotokan karatézok. Az utóbbi pár hónapban ha kinyújtom a térdem, érzem, hogy kicsit kattan a porc/ízület (nem értek hozzá), illetve ha biciklizek vagy guggolásból felállok, szintén érzem és hallom.
Most hogy a térd melyik része, meg ilyenek, ahhoz nem értek.
Először a jobb térdemen, majd most már a balon is kezdem észrevenni.
Nem mondanám, hogy fáj, inkább úgy érzem néha, mintha sokat igénybe vettem volna és fáradt lenne a térdízület, illetve a jobb térdem mintha feszültebb lenne.
Edzőtársam egyszer említette, hogy néha úgy érzi, neki mintha oldalra mozdulna ki, de nekem teljesen mások a tünetek.
Nagyon tapasztalt, nagy múltú egyesületben vagyok.
Szerintetek van okom aggódni? Vizsgáltassam ki? Ha igen, ezzel hova lehet menni?
Előre is köszi a segítséget.
Shotokan magában is ízület gyilkos, ha nem tanítják meg már az elején az alapállásokban való haladást. Kérd meg a mestered, mutassa meg és tanítsa meg a pl zenkutsuban való haladást.
Kezdőknél úgy tanítják sok helyen, megjegyzem rosszul, lábfej kifordít és előrelép. Ilyenkor a térd kap egy elég természetellenes terhelést.
# 2! Ha a gyk-n olvastad, akkor minden bizonnyal, megkérdöjelezhetetlenül, vitatatlanul IGY VAN!
Valóban sok a térd sérült de:
1, Rosszul tanított vagy rosszul megtanult alapállások miatt a térd természetellenes feszülése miatt a térd szalagok megnyúlnak, ami a porc kopást is elősegíti.
2, Pont a kyokushin az amiben domináns szerep jut a combosoknak. Pár rossz találat ami a térdre megy ...
Ebből a két hibából könnyen be lehet látni, nem a karateval van a baj ha térdes lesz az ember, egy focista térdére sokkal nagyobb terhelés megy.
Pár dolog: Mestert kell megkérni, tanítsa meg rendesen azokat a fránya alapállásokat. Amelyik mester inkább verseny azaz küzdelmi orientált, az csak edző, attól menekülni is kell, mert nem tudja az alapállásokat Ö sem.
Lehet segíteni térd tornával, ami a térd körüli izmokat inakat erősíti és nyújtja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!