Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre számítsak,...

Milyen büntetésre számítsak, ugye pénzbírság? Többi lent, nagyon fontos.

Figyelt kérdés

Mint biztonsàgi őr dolgoztam egy építkezésen.

A magánéletem romokban hever(t), eléggé bepiáltam.Idegenek jöttek be a területre, felszólításra sem mentek el, rendőrséget kellett kihívni.Itt nem is volt probléma.

Következő nap elállta valaki a bejáratot, azért meg az építésvezető harap.Fél napig vártam, majd rendőrség megint.

Pechemre az a rendőr jött ki, akitől régen béreltük a házat, ennek vagy 7 éve, gyűlöl.

Akkor tényleg nem voltam bepiálva, de azt állította.

Most van egy ajánlott levelem a rendőrségtől, csak du. tudom elhozni a postáról.

Szerintetek mit kaphatok az miatt, hogy ittas voltam és kétszer is kihívtam őket?

Amúgy természetesen már nem dolgozom ott.

2019. júl. 23. 12:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Tehát alkoholista vagy, piásan jársz dolgozni (bàr ha jól értem már munkád sincs) és az utcán kefélsz??!

És így akarsz gyereket nevelni? Hát, tényleg ideje lenne összeszedned magad!

2019. júl. 23. 16:44
 22/27 A kérdező kommentje:

Dehogy vagyok alkoholista hálistennek, nem kefélek az utcán, munkám megint van, azóta egy kortyot nem ittam, eszemben sincs.

Ezelőtt sosem ittam munkaidőben, azt meghagytam az ünnepekre, közös bográcsozásokra/grillezésre barátokkal.

2019. júl. 23. 17:00
 23/27 anonim válasza:
Semmi! Higgadás :)
2019. júl. 24. 08:07
 24/27 A kérdező kommentje:

Igyekszem, bàr tény, egy órát nem aludtam éjjel.

A pénzbírsàggal megküzdök, ki tudom fizetni, de bíróságra nem igazàn lenne kedvem menni.

De ahogy olvasgattam, szabálysértésnél csak akkor van bírósàg, ha a Szab.sértési Hatósàg egyetlen helyre sem tudja besorolni a tettemet.

Így jó eséllyel kapok egy csekket.

2019. júl. 24. 09:31
 25/27 anonim ***** válasza:
Nos, ha azt írják, hogy szabálysértési hatósághoz került az ügy, akkor egészen valószínű, hogy szabálysértésként is kezelik az ügyet (ugye érdemi vizsgálat után kiderülhet hogy büntetőjogi kategóriába esik), vagyis a szabálysértési törvény alapján történik a felelősségre vonás. Mivel a Szabstv. külön nevesíti a szabálysértési elzárással is sújtható szabálysértéseket (XXIII. fejezet) és a közerkölcs megsértése a XXIV. fejezetbe tartozik, a maximális joghátrány a pénzbírság lehet.
2019. júl. 24. 12:30
 26/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, nem olyat tettem, ami (szerintem) bírósági mizériát vonna maga után, van elég dolguk.
2019. júl. 24. 12:40
 27/27 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy horror összegű bírságra szàmítok, legalàbbis ahogy a jogszabályokat olvasgattam tegnap.

Mindegy, csak küldjék azt a rohadt csekket, legyek túl rajta.

2019. júl. 24. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!