Csoportos létszámleépítésnek számít ha az alkalmazottak felét elküldi a cég de nem egyszerre hanem egy hónapra elnyújtva?
Ez csoportos leépítés vagy nem csoportos? A dolgozók fele elküldve de nem egyszerre hanem egy hónapra elnyújtva. Minden nap kapott valaki felmondást, de egyszerre csak 1-1 ember.
És egy hónap alatt a dolgozók felét elküldték.
Ugye azért nagy kérdés a dolog, mert a csoportos felmondásra teljesen más szabályok vonatkoznak mint a sima felmondásra, kapásból több a felmondási idő, és korábban kell közölni a döntést. És a hosszabb felmondási idő több pénz a cégnek ezt akarta kibekkelni ezzel a húzással. Így csak a 30 napos felmondási időt kell fizetnie, egyébként 60-90 napot kellett volna.
Jogszerű volt a húzása?
Nem ismerem a törvény betűjét, de a törvény szelleme értelmében ez egyértelműen csoportos felmondás.
Reméljük valaki mindjárt segít a jogi részben is.
Beírtam helyetted a keresőbe, és kiválasztottam az első találatot.
tehát csoportos, de akkor meg eleve semmis az egész mert nem tartották be a csoportos leépítés szabályait és ha nem tartották be akkor semmis az összes felmondás.
elvileg. gyakorlatilag meg úgyse lesz semmi.
"a szakszervezet már megtette a szükséges lépéseket, „
Az itt nincs.
Soha nem is volt.
"A dolgozók fele elküldve de nem egyszerre hanem egy hónapra elnyújtva. Minden nap kapott valaki felmondást, de egyszerre csak 1-1 ember.
És egy hónap alatt a dolgozók felét elküldték."
Ha jól értem akkor kb. 20-22 embert küldtek el és ez a dolgozók fele. Vagyis ez egy kisebb cég.
Itt olvashatod, hogy ekkor is érvényesül a csoportos létszámleépítés és hogy milyen kötelezettségei vannak (lettek volna) a cégnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!