Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben lehet tenni...

Ilyen esetben lehet tenni valamit?

Figyelt kérdés
Nagyim eletjaradek szerzodest kotott valakivel. Nem akarja felmondani a szerzodest mert fel. Februarban kototte. Ha meghal a lakas a masik szemelye lesz. Nem fizet havonta mamamnak. Ha meghal 2 even belul akkor nem kell kulonbozteti fizetni neki mert szinte 2 milliort kapta Meg az oktogoni lakast? Vagy mit tudom tenni?

#törvény #jog #lakás #Kulonbozteti
2019. júl. 16. 08:25
 1/5 Molyember ***** válasza:
Oda kell költözni a nagyihoz, hogy ne féljen.
2019. júl. 16. 08:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha az életjáradéki szerződés alapján nem fizet a járadékadásra kötelezett, s a nagymama nem akarja felmondani a szerződést, akkor fizetési meghagyás kibocsátását kérhetik a járadékadásra kötelezett ellen, hogy fizesse meg a tartozását.
2019. júl. 16. 08:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha szerződést felbontani fél, akkor fizetési maghagyási eljárást elindítani is félni fog. Félelemből elengedni egy lakást meg szerintem nincs rendjén, főleg, ha az irreális félelem. Szóval igenis vagy oda költözöl legalább addig, amíg valamiféle eljárást elindítja, és segítesz neki a lebonyolításban.

Én a szerződés felbontását választanám, mert a fizetési meghagyás csak a tartozást rendezi, de arra nincs garancia, hogy a továbbiakban is rend lesz, és nem leszel mindig ott, ő sem lesz tisztább elméjű (bocs), szóval nem lesz megbízhatóbb.

Beszéljetek ügyvéddel! Egy oktogoni lakás azért sok-sok milla, annyiért megéri.

2019. júl. 16. 09:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen. Ezt tudom sajnos bárhogy is próbálom semmi. 30 000 ft fizetne havonta de azt sem... fellehet bontani a szerződést egyáltalán? Merrt még sem szeretnék lakás nélkül maradni..
2019. júl. 16. 09:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Az általános szabályok szerint a járadékszolgáltatásra jogosult elállhat a szerződéstől azonnali hatállyal.

Jogszabály: 2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről, 6:140. § (1) bekezdés.

2019. júl. 17. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!