Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha visszautasított az öröksége...

Ha visszautasított az örökséget akkor utána az a gyermekére száll?

Figyelt kérdés
Nagyon bonyolult az ügy. Egyke gyerek vagyok. Még ugyan él az apám, de szeretnék előre látni. Van egy mocskos lelakott háza, tele adóssággal. Ha én visszautasítom az örökséget, akkor a gyerekre száll? Kiskorú 14 év alatti. Sajnos nagyon rossz emlékek fűződnek a házhoz, nem szeretnék a továbbiakban foglalkozni vele, és úgy gondolom, hogy a gyermekemnek se válna a javára. Eladni szinte lehetetlen lenne, olyan szinten undorító az egész. A gázt már kikapcsolták. Olyasmit is olvastam, hogy amíg a ház értéke több, mint a tartozás a gyámhatóság nem engedi hogy lemondással a gyermeket. Ez borzasztó szomorúsággal tölt el, mivel nem is tartjuk a kapcsolatot, nem szeretném ha a gyermekem látná azt ami ott van. Teljes mértékben szeretném megvédeni a "családomtól" és a hátrahagyott mocsoktól.
2019. júl. 14. 18:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
48%
Miért ne lehetne? Bárkinek barmit ajandekozhatsz.
2019. júl. 14. 19:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne egyszerűbb előre siránkozás helyett megvárni hogy meghaljon?

Még az is lehetséges hogy téged is túlél vagy egy vihar lerombolja az egész ingatlant és nem lesz örökség.

Vagy hogy addig eladja valakinek és elkölti az árát.

Lehet hogy amikor öreg lesz akkor beköltözik egy otthonba és rájuk íratja cserébe a házat, nektek meg nem hagy semmit.

Mit kell olyanon előre idegeskedni amiből még nem tudhatod hogy mi lesz?

És ha olajat találnak a szomszédban vagy ott akarnak egy új utat építeni és rengeteget fizetnek a kisajátításáért? Pont annyira hülyeségek ezek a lehetőségek is, mint már most attól félni hogy mi lesz ha megöröklöd. És ha nem is hagyja rád hanem végrendeletet ír, kitagad téged és nekiadja a szomszédjának?

2019. júl. 14. 19:14
 13/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,

Köszönöm a válaszod. Sajnos alkoholista és az orvos azt mondta h kB 1 éve van hátra igy nem hiszem h túlélne. Nem a teljes ház az övé, csak 1 része, de igazad van, nem kéne aggódnom. Biztos vannak ilyen cégek akik ezzel foglalkoznakm

2019. júl. 14. 19:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem bántásképpen írtam, de kissé hasonló helyzetben voltam én is az egyik szülőm oldaláról. Ott is halmozódott a sok tartozás, egyre lelakottabb lett a lakás, egy alkoholista lakóval - ami szintén csak részben volt az övé.

Aztán eltelt pár év és a lakásnak már nyoma sincsen. Szerencsére a szülőm él, az alkoholizmusa javult (az nem múlik el) és egy véletlennek köszönhetően időben olyan orvosi kezelés alá került, amivel elérték, hogy még sok évig élhessen. Még a kapcsolatunk is javulni tudott valamelyest.

Szóval nem érdemes előre aggódnod, bári megeshet.

2019. júl. 14. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!