Jogom van-e ahhoz, hogy videó megfigyelés alá rakjam a nálam dolgozó munkásokat?
Figyelt kérdés
Egyedül élek, és nem vagyok egész nap otthon, viszont felfogadtam egy csapatot, hogy megássák a medencémet. Arra gondoltam, hogy felállítanék pár jól látható kamerát, hogy tudják, hogy meg vannak figyelve. (Még véletlenül se rejtett kamerák.) Így venném elejét annak, hogy lopjanak, vagy hogy egész nap lazsáljanak. Megtehetem ezt?2019. júl. 7. 06:52
1/8 anonim válasza:
Ha kitáblázod, plusz aláíratsz velük egy nyilatkozatot, hogy beleegyeznek a felvétel készítésébe, akkor megteheted.
2/8 anonim válasza:
Ne csodálkozz, ha elhajtanak a p...ba. Nyilván az elkészült munka után fizetsz tehát az esetleges lazsáláshoz semmi közöd, lopást feltételezni meg szimplán bunkóság. Én nem dolgoznék neked.
3/8 anonim válasza:
Kicsit trollszagú nekem ez a sztori, ugyanis akik ilyenre vállalkoznak, hogy medencét építenek, azok nem fognak neked lazsálni, mert egy adott összegért végzik a munkát, ellenérdekeltek abban, hogy minél tovább húzzák azt. Továbbá az ilyennel foglalkozó cégeknél evidencia az is, hogy nem lopnak, mert a jó hírnevük forog kockán, meg most nem azért, de mi a bánatot lehet lopni egy medenceépítésről? Ha még mondjuk egy villanyszerelő brigád miatt aggódna valaki, akik egész nap ki-be járnak a házba, ott még csak-csak, de egy udvaron, amit éppen ásnak mi marad ott? Mikor nálunk volt építkezés az udvaron, egyszerűen ami érték volt bevittem zárt helyre azt ennyi, a régi törött hűtőtáska meg "érdekes mód" nem kellett senkinek, pedig még örültem is volna, ha ellopják, nem nekem lett volna bajom vele.
4/8 anonim válasza:
Feketén????
És te próbálsz a jogszerűtlenség kellős közepén jogszerű helyzetet "felállítani"?
Ha meglopnak, így jártál. Ha lazsálnak, így jártál.
Lefilmezed? És?
Beballagsz a rendőrségre, és feljelented a neked feketén dolgozó melósokat?
Vagyis adócsalást ismersz el?
6/8 anonim válasza:
Lopsz az államtól, de félsz, hogy téged is meglopnak. :D
7/8 anonim válasza:
7-es! most kéne a telekomos reklám, hogy "Na ezekre mondjuk, hogy ez tipikusan magyar"
8/8 anonim válasza:
Építkezesnél mondhatni alap,hogy a berendelt és kiérkezett cucc minimum negyedét le fogjak nyúlni ha nem vagy ott egész nap.
Munkatársam már épített több házat. Ő bérelt 2 őrt akik váltásban felügyelték a házépítést,tételesen felírtak minden beérkező szállítasi anyagot cement beton jarólap stb ki mikor jött és távozott. A végére így 8 millával beljebb volt mint az előző ház építésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!