Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt megteheti a haszonélvező...

Ezt megteheti a haszonélvező és a másik tulajdonos?

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk tulajdonosok,és van egy haszonélvező. Ő nem engedi h én is ott lakjak,mert kell a hely a másik tulajdonosnak meg annak gyerekeinek.

Most több millió ft-t követelnek tőlem ház felujitás cimszóval(növekedett az értéke stb). De engem meg se kérdeztek mikor neki álltak ujítani. Leválasztották a nagy szobát,festettek,fürdőt ujitottak. Megjegyzem nem volt szükséges a felujitas ez az ő kényelmüket és izlésüket szolgálta. A szoba leválasztás h legyen külön szobája mindenkinek,festés mert nem tetszett nekik a szín(1,5 évvel ezelött festés),fürdőt meg mert ők nem nem szeretnek zuhanyozni csak zuhanykabin volt a fürdőbe és jakuzzis sarokkádat tettek be meg akkor már újra csempéztek h szép legyen.

1,5 évvel ezelött én is ott laktam de vita miatt a haszonélvező kidobott. Tehát tudom h ez a felujitás nem a ház állapota miatt volt.

Kell fizetnem? Azt mondták perre mennek ha nagamtólnnem adok

2019. jún. 30. 09:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
Elkezdeném árulni a részemet, akár áron alul is. Ebből úgysem látsz pénzt normál esetben, akkor fizessenek ki azok, akik használják. Elővásárlási joguk lesz, ha nem élnek vele, majd viszi más.
2019. jún. 30. 09:47
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy elég nevetséges amit csinálnak: Gondolj bele, ha én eltalálom haszonélvezőként hogy átépíttettem a házat, majd bíróságra megyek hogy fizesse már a tulaj az óhajaimat, szerinted mit csinálna a bíró? Körberöhögne....
2019. jún. 30. 09:47
 13/16 A kérdező kommentje:

A másik tulajdonos és gyerekei miatt volt a felujitás. Gondolom a haszonélvező fizette ki,neki van rá pénze.

Egyébként a haszonélvező apám(meghalt így örököltem 50%ot) élettársa volt,a másik tulajdonos meg az élet társa gyereke.

Annak idején a nő mivel apám már házasságot nem akart újra,kiharcolta magának a holtig tartó haszonélvezet bejegyzésést és a lakás felét irják a gyereke nevére. Mivel ha apámmal történik vmi nekik senmilyük nem lesz és mégis csak oda keres.

2019. jún. 30. 10:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Semmi esetben nem kell fizess, hidd el! A helyedben én is megpróbálnám eladni a tulajdonrészemet, abbol te nem látsz pénzt egy darabig sajnos
2019. jún. 30. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:
62%
Én felkínálnám nekik a tulajdonrészt megvásárlásra egy jutányos áron, mondjuk a tulajdonrész reális értékének 60-70%-áért, mivel ebből hosszú távon úgyse jössz ki jól. Ha nem mennek bele, akkor elbeszélgetnék velük, hogy nincs más lehetőséged, mint áron eladni egy c tipusú "ingatlan vállakozónak", neki lesznek módszerei a tulajdonosi jogok érvényesítésére. Ha ez sem téríti őket jobb belátásra, akkor tényleg eladni egy ilyennek, annyi örömöd lesz, hogy láthatod őket idegileg tönkremenni vagy éppen hajléktalanként. Ez senkinek nem jó, de a döntés az ő kezükben van.
2019. jún. 30. 11:58
 16/16 anonim ***** válasza:
59%
Hiába perel, nemhogy nem neked kell kifizetned a változtatások költségét, de ő is megütheti a bokáját, mivel a tulajdonos tudta és engedélye nélkül végeztetett átalakítást.
2019. jún. 30. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!