Ezt megteheti a haszonélvező és a másik tulajdonos?
Ketten vagyunk tulajdonosok,és van egy haszonélvező. Ő nem engedi h én is ott lakjak,mert kell a hely a másik tulajdonosnak meg annak gyerekeinek.
Most több millió ft-t követelnek tőlem ház felujitás cimszóval(növekedett az értéke stb). De engem meg se kérdeztek mikor neki álltak ujítani. Leválasztották a nagy szobát,festettek,fürdőt ujitottak. Megjegyzem nem volt szükséges a felujitas ez az ő kényelmüket és izlésüket szolgálta. A szoba leválasztás h legyen külön szobája mindenkinek,festés mert nem tetszett nekik a szín(1,5 évvel ezelött festés),fürdőt meg mert ők nem nem szeretnek zuhanyozni csak zuhanykabin volt a fürdőbe és jakuzzis sarokkádat tettek be meg akkor már újra csempéztek h szép legyen.
1,5 évvel ezelött én is ott laktam de vita miatt a haszonélvező kidobott. Tehát tudom h ez a felujitás nem a ház állapota miatt volt.
Kell fizetnem? Azt mondták perre mennek ha nagamtólnnem adok
"A haszonélvező kötelességei:
A haszonélvező minden előre tervezhető költséget visel az ingatlannal kapcsolatban: közüzemi számlák költségein túlmenően, a karbantartási feladatokat is saját költségére kell ellátni. (festés, mázolás) Az ingatlanban keletkezett károkat (tűz-, víz-, üvegkárt is abban az esetben, ha a kár a haszonélvező hibájából keletkezett!) is köteles megtéríteni. A haszonélvezőnek – ésszerű keretek között – lehetőséget kell biztosítania az ingatlan tulajdonos részére, hogy az ingatlan állapotának ellenőrzése céljából bejuthasson az ingatlanba. Érdemes tudni, hogy a haszonélvezőnek a normál használat során keletkezett értékcsökkenést (avulást) nem kell megfizetnie a tulajdonos részére."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!