Hol lehet bejelentést tenni egy üzlet ellen?
Egy üzlet rendszeresem megtéveszti a vásárlókat. Megelégeltem, szeretném bejelenteni.
Hol tudom ezt megtenni? Lehet online bejelentést tenni?
Pontosan mi a probléma az üzlettel?
Mit takar az bővebben, hogy "megtéveszti a vásárlókat"?
Miért pontos online? Vásárlók könyve nincs?
A boltban kiírt árak és a kasszába beütött árak nem egyeznek. Ki van írva pl: energiaital 300 forintért és 450-be kerül. Vagy jégkrém 250-ért és 350-be kerül.
Azért mert személyesen nem tudok bemenni a helyi jegyzőhöz, nem a településen lakok. Illetve mivel ez már a többedik alkalom volt hogy így jártam, nem szeretnék visszamenni az üzletbe.
A vásárlók könyve eszembe se volt, valószínűleg van, hisz kötelező, de ahhoz hogy beírjak vissza kellene menni. Amit mint említettem nem szívesen teszek.
A leírtak alapján ez fogyasztóvédelmi probléma. Szerintem van anonim bejelentő emailjuk. A legjobb az lenne ha a levél mellé raknál be fénykepet is a feltüntetett arról és a végén a blokkról.
Amúgy ezt a fajta csalást alkalmazottak szoktak csinálni így kettős kárt okozva.
1. Becsapja a vasárlót
2. Meglopja a tulajdonost rontja az üzlet jóhírét és büntetést kockáztat a cégre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!