Ki fele kell jeleznem az aszfaltozasi szandekom. Ki fizetnem az utcam leaszfaltozasat ahol lakok. Ez 400 m hosszu es 6 meter szeles. Kertem mar ra ar ajanlatot 22M ft ot mondtak?
Igen erre vonatkozott a kerdes is.
Rendkivul zavaro a szallo por az ut miatt.
Meg az lenne a kerdesem hogy az utcaban lakoknak van e ebbe beleszolasa?
Szerintem az önkormányzattól a Városépítészeti irodától kijön egy mérnök felmérni, és 15 napon belül kapsz egy határozatot, hogy mit szabad.
Most vagy van 3000 Ft illetékköltsége ennek, vagy ingyenes.
Az út kezelője megnézi a terveket és jóváhagyja (vagy nem). Arra figyelni kell, hogy ma már eldugottabb utcákban is inkább előre megépítik a közműcsatornát, szóval alapjában véve te utat építesz, nem csak aszfaltozol - ez azért fontos, mert sokkal több műszaki részletbe lehet belekötni (szerintem amúgy jogosan). Mondjuk én a helyedben megvárnám a jövő év elejét, mert most a választási útfelújítások miatt a sok önkormányzat tolja fel az árakat.
Egyébként a karbantartását is állni akarod vagy csak megveszed a településnek a drága aszfaltot és aztán tartsák karban ahogy tudják? Csak mert ez ugye nem csak a megépítéskor költséges móka, hanem utána 8-10 évente mindig rá kell locsolni pár millió forintot, s pont ezért nem szívesen kezdenek bele sok helyen.
Csak hogy egy kis jó is legyen: ha erre áldozod a pénzedet, az természetesen nagyon jó dolog. Sokkal előrébb lennénk, ha mindenki hajlandó lenne a saját környezetét alakítani akár kevés pénzzel vagy éppen a munkájával.
De ettől még az előttem írónak igaza van, ez nem ilyen egyszerű dolog. Ha tényleg csak abba a 22 millióba kerülne egy utca aszfaltozása, akkor már mindenhol készen lenne, mert ezzel lehetne könnyen szavazókat szerezni.
Arra is figyelj, hogy ha nagyobb a forgalom és nem csak napi 4-5 autós használja azt az útszakaszt, akkor simán leaszfaltozni nem jó az utcát. Az aszfalt alá kell valamilyen egyenletes, a terhelést elosztó alapozás pl. 20-30cm kavicsréteg és annak a tetejére ledöngölt föld vagy hasonló (nem értek hozzá), mert különben a nyári melegben nyomvályúsodik, télen azonnal repedni fog és 3-4 év múlva már rosszabb lesz, mint most aszfalt nélkül. Sajnos az útépítés nem véletlenül kerül sokba.
6-os, abban egyetértek, hogy ez nemes cselekedet, de abban nem, hogy gond, ga valaki nem így cselekszik.
A jövedelmünk és a fogyasztásunk elég nagy százaléka van megadóztatva, amit többek között azért fizetünk, hogy megcsinálják az utat.
Igen
A az arajanlat nem csak az aszfaltozasra szol hanem ez elokeszuleteire is alul murva lesz ledongolve arra kerul egy beton reteg es arra az aszfalt. Elvillegígy nagy teherbirasa lesz. A ceg egyebkent vallal 5 év garanciat is rá. Majd még egyeztetek veluk mert gondolom válalják az ut karbantartasat is.
Szeretnék még fuvesiteni is.
Es fákat is ultetni hogy még zöldebb legyen az utca.
Nem is azt mondtam, hogy mindenkinek 22 milliót kellene fordítania a sajátjából ilyenre. Hanem hogy ha nem lenne hiszti olyan miatt, hogy "jaj miért nekem kell elsöpörni a havat a házam előtt", meg ha odafigyelne mindenki és nem dobálná szét a szemetet, nem hagyná ott a kutyasz*rt, nem hagyná, hogy a hülyegyerek tönkre tegye a mászókát a játszótéren, csak mert a haverjaival ahhoz támad kedvük, hogy kirugdalják stb. stb.
Nem pénzt kell adni, hanem megbecsülni, óvni ami már meg van és megtenni amit lehet. Pl. van szomszédom aki a kereszteződésben virágokat ültetett egy kert sarkához az utcán és gondozza, csak hogy mindenkinek - neki is - szép legyen a látvány. Nem került neki pénzébe, a virágokat az önkormányzat osztogatta - de nélküle nem lennének ott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!