Túlvett szabadság visszakövetelhető-e? Pénzben kötelezhető-e a munkavállaló a megváltására?
Meghallgattam már egy munkajogászt feldobtam a kérdést a jogiforumra is, így tudom a választ, csak kíváncsi vagyok, az itteni szuperokos mindenben szakértők mit mondanak.
Tehát, mi van akkor ha én gyakorlatilag az éves összes szabimat kivettem már június elejére, és most felmondtam?
A munkáltató visszakövetelheti-e a június elejéig időarányosan nekem járó szabik (12 nap ) és a ténylegesen kivett szabik (26 nap) közti különbözetet? Követelheti-e hogy pénzben fizessem neki vissza ezt a „jogtalanul kivett“ 14 napot?
Mint írom, konzultáltam már online és real life is munkajogásszal, tudom választ csak kíváncsi vagyok ki mit szakért itt.
Én is várom a jogcímet!!
Levonnak? Akkor meg kell adni a jogcímet mi alapján.
Mi alapján?
Miféle jogcímet vársz? Nem dolgoztál meg azért a pénzért, nem kapod meg. Ilyen egyszerű.
Ha mondjuk június 30 az utolsó munkában töltött napod, akkor értelemszerűen nem tartod a markot majd a júliusra esedékes bérért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!