Mi van akkor, ha én egy albérletbe lakom, és a tudtomon kívül a tulaj rejtett kamerát szerelt fel?
Mert úgy tudom hogy csak a hangfelvetelhez kell a "beleegyezésem"..
Ez törvényileg büntetendő ha O titokban a tudtomon kívül készített rólam felvételt?
(Mert mint később kiderült feljarlkalt a lakásba,amikor én dolgoztam,és képeket készített a dolgaimról. Ami nem gond mert rejtegetni valóm nincs,de nem akarom hogy túl menjenek a határon.)
Cserélj zárat. Azt a lakást te használod a bérlet ideje alatt, nem ő. Semmi joga sincs bemászkálni.
Majd amikor valamid hiányozni fog, akkor legkésőbb bánni fogod.
Van nekem jogom ahhoz hogy zárat cseréljek ?
De a legfőbb kérdés hogyha O a kamera felvételekkel vissza el,akkor Őt megbüntetik ?
Van jogod zárat cserélni, neki sem bejárni, sem felvételt csinálni nincs joga.
Tegyél feljelentést és költözz el!
Jelezd a tulajdonosnak, hogy valaki bejárkál a lakásodba.
Nem tudod ki, hogy az előző bérlő használja e a régi kulcsot, vagy mi ez, de ez türhetetlen. A bérleti szerződés (remélem van) szerint ez büncselekmény, mert a lakáshoz birtokjogod van.
Jelezd neki, hogy zárat fogsz cserélni. Tisztában vagy azzal, hogy ha bármi elromlik a házban( pl. folyik a víz a lakásodból az alsó lakóra), akkor a tulaj a feltörheti a zárat, ha nem vagy elérhető és ha vészhelyzet van, de inkább ezt vállalod. Nekem 12 év alatt nem volt még ilyen, pedig több ingatlant adok bérbe.
Csak az után, amikor ezt nem fogadja el kénytelen vagy felmondani a szerződést és ilyenkor a kaució visszajár, hiszen a bérbeadó nem tudja a bérléshez járó birtokjogot biztosítani, amihez jogod van.
Bérbeadó vagyok. A legtöbb kiadott szobámhoz és lakásomhoz van kulcsom, de van amelyikhez nincs. Vagy azért, mert skizofrén a bérlő, vagy valamiért okkal fél. Elfogadom, joga van hozzá és átbeszélve vele a fentieket én ajánlom fel neki, hogy cseréljen zárat. Ha akar ad másolatot, de ha nem akar nem ad.
Csak okosan, mert ahogy olvastam nem tudod pontosan mi történik.
Ja bocs nem olvastam az utolsó hozzászólásodat.
Írj szerződést. Kaucióval, időintervallummal.
Több is van fent a neten. Hivatkozz arra, hogy kell a sulihoz, munkahelyhez, vagy valami, de nem akarsz többet fizetni a mostani árnál, tehát nem a te dolgod, hogy ezt bejelenti, vagy nem (gondolom ezért nincs).
Nekem is van kiadva lakás, de meg nem fordulna a fejemben, hogy úgy menjek oda, hogy nincs otthon a bérlő. Zárat a bérlő nem cserélhet, de a tulajdonos is csak előzetesen egyeztetett időpontban mehet be, mert ő ugyan tulajdonos, de mivel kiadta ezért nem birtokos.
Szerelj fel te egy kamerát, amivel bizonyíthatod, hogy a tulaj bejárkál, majd add be, hogy eltűntek a használt bugyijaid mag az ékszereid és bizonyítékod is van rá, hogy ki járkált a lakásban a tudtodon kívül. (A kamera is azért kellett, mert korábban is tűntek el dolgaid.) Viszont javaslom új albérletet is keresni, mert ez amit a tulaj csinál, nem fogadható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!