Mit tehetnék ebben az esetben? Autóval átállás másik helyre jogosítvány nélkül?
Tervezek autót vásárolni. Jogosítványom nincs, nem én használnám az autót, viszont az én házam előtt állna, és aki használja, ritkábban jönne arra.
Mi a teendő akkor, ha valaki megkér, hogy a parkoló autóval álljak át másik helyre valamilyen okból?
11. Parkolóban elvileg nincs útban, gyakorlatilag adódhat (ritkán) olyan helyzet, hogy valami miatt arrébb kellene állni vele. Mivel én nem vezethetném, de az én lakásom közelében lenne, ezért biztos, ami biztos, ezért tettem fel a kérdést.
12. Nem én használnám, de az én nevemen lenne. (Csak ha kérdezik: Van kocsid? Milyen jó, hogy mondhatom, hogy van. :D )
13. Nincs saját házam, hanem lakásom. A tömbház előtt állna az autó a parkolóban.
Köszönöm az újabb válaszokat is!
" viszont az én házam előtt állna"
Én ebből indultam ki. A Ház és a Lakás nem ugyanaz. Csak ezért. De akkor most, hogy pontosították. Ha a lakótelepen parkolsz a kijelölt parkolóba akkor senki se fog szólni, hogy állj arrébb, mert azt sem fogják tudni, hogy a tiéd. Ha meg példéul tüzetes történik és például a tüzoltóknak oda kell állni akkor ők megsem fognak kérdezni, hanem arébb vontatják.
" (Csak ha kérdezik: Van kocsid? Milyen jó, hogy mondhatom, hogy van. :D )"
csak a hülyék számára <facepALM>
16. Ezt persze poénból írtam csak, de miért ne? Miért ne vehetnék autót?
Van, amikor csak a bejárati lépcső elé lehet parkolni (szabályosan, utánajártam), mert ott van hely, mégis ott jobban útban lehet az autó, mint máshol. Bár inkább az esetleges tűzoltók miatt lehet fontos, még az is előfordulhat, hogy valaki egy hatalmas bútordarabot akar gyalog bevinni, és az ott parkoló akadályozza benne, de máshol nem tud bemenni. Akkor sem tudnék arrébb állni én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!