Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnék ebben az esetben?...

Mit tehetnék ebben az esetben? Autóval átállás másik helyre jogosítvány nélkül?

Figyelt kérdés

Tervezek autót vásárolni. Jogosítványom nincs, nem én használnám az autót, viszont az én házam előtt állna, és aki használja, ritkábban jönne arra.

Mi a teendő akkor, ha valaki megkér, hogy a parkoló autóval álljak át másik helyre valamilyen okból?

2019. jún. 2. 15:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként olyan helyre kell állni az autóval, ahol senkinek nincs útban. Erre nem gondoltál?
2019. jún. 2. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Minek veszel kocsit, ha nincs jogsid?
2019. jún. 2. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:
Törvényileg nem lehet. Viszont gyakorlatban semmi bajod nem lesz. Sőt. Ha például kimentek egy parkolóba vagy egy ipari parkba hétvégén vezetni és te vehetsz ott jogosítvány nélkül ugyebár, azt se lehet. Gyakorlatilag ha a rendőr meglát akkor sem lesz semmi. Megmondjátok, hogy csak gyakorololtál. Figyelmeztetnek, hogy fejezzétek be és ennyi lesz. Ha nem a forgalomba veszel részt, nem fognak a rendőrök büntetni sem eltiltani. De amúgy, ha a házad előtt állsz akkor senki se fogja kérni, hogy állj arrébb. Amúgy meg állj be az udvarra és megvan oldva a probléma.
2019. jún. 3. 01:59
 14/17 A kérdező kommentje:

11. Parkolóban elvileg nincs útban, gyakorlatilag adódhat (ritkán) olyan helyzet, hogy valami miatt arrébb kellene állni vele. Mivel én nem vezethetném, de az én lakásom közelében lenne, ezért biztos, ami biztos, ezért tettem fel a kérdést.

12. Nem én használnám, de az én nevemen lenne. (Csak ha kérdezik: Van kocsid? Milyen jó, hogy mondhatom, hogy van. :D )

13. Nincs saját házam, hanem lakásom. A tömbház előtt állna az autó a parkolóban.

Köszönöm az újabb válaszokat is!

2019. jún. 3. 18:56
 15/17 anonim ***** válasza:

" viszont az én házam előtt állna"

Én ebből indultam ki. A Ház és a Lakás nem ugyanaz. Csak ezért. De akkor most, hogy pontosították. Ha a lakótelepen parkolsz a kijelölt parkolóba akkor senki se fog szólni, hogy állj arrébb, mert azt sem fogják tudni, hogy a tiéd. Ha meg példéul tüzetes történik és például a tüzoltóknak oda kell állni akkor ők megsem fognak kérdezni, hanem arébb vontatják.

2019. jún. 3. 18:59
 16/17 anonim ***** válasza:

" (Csak ha kérdezik: Van kocsid? Milyen jó, hogy mondhatom, hogy van. :D )"

csak a hülyék számára <facepALM>

2019. jún. 3. 21:35
 17/17 A kérdező kommentje:

16. Ezt persze poénból írtam csak, de miért ne? Miért ne vehetnék autót?

Van, amikor csak a bejárati lépcső elé lehet parkolni (szabályosan, utánajártam), mert ott van hely, mégis ott jobban útban lehet az autó, mint máshol. Bár inkább az esetleges tűzoltók miatt lehet fontos, még az is előfordulhat, hogy valaki egy hatalmas bútordarabot akar gyalog bevinni, és az ott parkoló akadályozza benne, de máshol nem tud bemenni. Akkor sem tudnék arrébb állni én.

2019. jún. 4. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!