Mit tehetnék ebben az esetben? Autóval átállás másik helyre jogosítvány nélkül?
Tervezek autót vásárolni. Jogosítványom nincs, nem én használnám az autót, viszont az én házam előtt állna, és aki használja, ritkábban jönne arra.
Mi a teendő akkor, ha valaki megkér, hogy a parkoló autóval álljak át másik helyre valamilyen okból?
"Kéziféket kiengeded, üresbe teszed és áttoljátok a másik helyre."
És attól lesz jogosítványa, mi? Jó nagy eszed van. :D
Egyébként meg nincs teendő, fogod beleülsz és arrébb állsz. Ki a faxom fog tőled jogosítványt kérni húsz méteren?
De ha már ennyire faszrágósan jogászkodtok a tologatással lófaxt se oldotok meg. Jogilag mindenképpen vezetőnek minősül aki egy gépjárművet megmozdít és irányít.
Ez az eljárás csak nem gépjárműnél oldoz fel. Vezetői engedély nélkül mozgatható: segédmotoros kerékpár, lassú jármű, állati erővel vont jármű, mezőgazdasági vontató és a villamos, ha nem rendeltetésszerűen vezeted hanem pl tolod.
Régi típusú autóról lenne szó. Az is lehet, hogy hónapokig állna egyfolytában használatlanul. Tegyük fel, ha tűzoltóknak vagy akárkinek kell a hely (bár szabályosan lenne leparkolva nyilván), akkor mi a teendő, hiszen én nem ülhetnék bele vezetés céllal, és ezt a szabályt be is tartanám. A kéziféket kiengedve tehát arrébb lehetne tolni?
Illetve még azt kérdezném, van-e valami "határidő", hogy mennyi ideig parkolhat az autó használatlanul. Akár hónapokig, évekig, ha úgy alakul? (Évekről persze nem lenne szó azért.)
Szólsz a tűzoltónak,hogy álljon arrébb a kocsiddal!
Egyébként nyugodtan tologathatjátok, a kutya nem foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!