Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van jogi akadálya h olyan...

Van jogi akadálya h olyan APP-ot fejlesszek ki amibe a használók beirhatják egyes boltok árait ha jó árnak tartják s az APP összegezve adja vissza hol mi a legolcsóbb?

Figyelt kérdés
2019. máj. 31. 17:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló màr létezik: Árgép néven....
2019. máj. 31. 17:04
 2/15 A kérdező kommentje:
az a baj h csak hasonló, messze nem napi szinten s messze nem teljes.
2019. máj. 31. 17:12
 3/15 anonim ***** válasza:

Akik az Árgépen szerepelnek, azoknak a boltoknak van rá igényük és meg is teszik.

A többit nem kötelezheted rá, tehát nincs értelme még egy Árgépet létrehoznod.

2019. máj. 31. 17:31
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem boltokról van most szó.

Úgy értem ebben nem a boltok vennének részt hanem a vevők. És természetesen kötelezettség mentesen.

2019. máj. 31. 17:36
 5/15 A kérdező kommentje:
(És nem az volt a kérdés, hogy kötelezhetek e bárkit egy APP használatára.)
2019. máj. 31. 17:42
 6/15 anonim ***** válasza:
ugy gondolod erre fognak idot szanni a vevok? mellesleg ugyanaz a franchise alatt futo ket uzlet kozott is lehetnek arkulonbsegek
2019. máj. 31. 18:26
 7/15 A kérdező kommentje:
sőt bolton belül is lehet árkülönbség eltérő kiszerelés miatt és még sokminden más is lehetséges. te tényleg nem érted mi a kérdés? de javaslom utána nézni az "egyes boltok" fogalmának is mert úgy látom ennek a fogalomnak az értelmezésével gondjaid vannak.
2019. máj. 31. 18:32
 8/15 A kérdező kommentje:
"gondolod erre fognak időt szánni a vevők" szerinted a gondolataim befolyásolják a vevőket? ezzel menj az ezo kategóriába.
2019. máj. 31. 18:33
 9/15 anonim ***** válasza:

Hasonló közösségi összefogás appon van forgalmi helyzetjelentés terén.

Ezek a közösségi összefogások akkor működnek, ha naprakészek, széleskörűek, megbízhatóak, kényelmes, gyors a használata, áttekinthető... De ha valaki azt írja, hogy chips 200 forint valahol, akkor máris borul az egész, mert nem tudni, hogy hány grammos, milyen márka, íz, értékcsökkent, vagy akciós...

Ráadásul naponta változhatnak az árak és beírnak egyet, mert akciós, aztán mire odamegy valaki, kiderül, hogy már nem is akciós, vagy elfogyott. Szerintem nem lehet ezt megbízhatóan fenntartani, így a felhasználók el is pártolnak, ha ki is próbálták. Szóval nem érdemes.

Meg szét lehetne trollkodni az egészet: kamuárakat írnak be. Akár a boltos vevőnek kiadva magát vevőcsalogatónak kamuakcióval, akár valaki csak azért, hogy az oldaladat elhiteltelenítse...

És itt hol lenne neked a bevételed, ebből mi lenne a haszon? Az árgépnél és társainál ott van, hogy a regisztrált cégek, akik napi rendszerességgel frissítik az árakat, válaszolnak a kérdésekre, keményen fizetnek az oldalnak. De itt? A vevő nem fog fizetni, én meg nem akarok reklámot bámulni. Ezt nem lehet hatékonyan megcsinálni szerintem.

Meg nekem nem is nagy találmány az, hogy látom, hogy Mucsaröcsögén éppen két forint húsz fillér az iskolatej egy diszkontban, amikor én az ország másik végében lakok, és csak egy kis vegyes bolt van húszmérföldes körzeten belül.

2019. jún. 2. 23:41
 10/15 anonim ***** válasza:
Jogi akadály... talán nincs, bár nem tudom, hogy mennyire minősül jogosulatlan adatnyilvántartásnak, ha nem járulnak hozzá. Szóval még akkor is, ha nyilvánosan hozzáférhető adat, nem tudom, hogy nem engedélyköteles-e, de ha egyszer írásban engedik, akkor szerintem nincs akadálya.
2019. jún. 2. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!