Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtehetik hogy nem indítják...

Megtehetik hogy nem indítják el az OKJ 2. évfolyamát létszámhiány miatt?

Figyelt kérdés

12-en kezdtük, 3-an vagyunk jelenleg.

Olyan rémhíreket hallunk hogy a 14. évfolyamot nem fogják elindítani hármunkra, hanem "átsegítenek" egy másik iskolába, a legközelebbi is 50km-re. van.

Ezt tényleg megteheti egy iskola?

2019. máj. 21. 14:07
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mellesleg azt konkrétan tudjuk hogy 13. évfolyamot nem indítanak már, azaz aki megbukott, annak mindenféleképpen máshova kell mennie. (ez 4 embert érint, a többiek egyszerűen kiiratkoztak)
2019. máj. 21. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Mért ne tehetnék? Tiltja valami?
2019. máj. 21. 14:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egyébként pont így jártam a gimnáziummal. Amikor megszűnt átirányítottak egy másikba, amit nem voltam köteles elfogadni, bárhol máshol is befejezhettem, ők viszont kötelesek voltak fogadni, az előző megszűnése miatt őket kötelezték erre.

Szóval te is kapsz majd egy új címet, ahová mindenképp kötelesek felvenni.

2019. máj. 21. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:
28%
Megtehetik. Én anno majdnem így jártam a gépészmérnöki OKJ-s képzéssel de csak 1 emberrel voltunk kevesebben mint a minimum aztán végül úgy döntöttek, hogy indítják az évfolyamot még nekünk. De ha hárman vagytok akkor az tuti, hogy nem fog abban az iskolában indulni.
2019. máj. 21. 14:43
 5/11 A kérdező kommentje:

De basszus a legközelebbi suli nagyon messze van. Nem is 50, hanem 64km, most megnéztem neten.

Semmi szabályozás nincs hogyha nagyon messze van a másik suli, akkor mégis meg kell tartaniuk?

2019. máj. 21. 14:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Lehet menni koliba vagy más egyéb.

Semmilyen ilyesmi szabályozás nincs, csak amit leírtak.

Abban az esetben kötelesek csak letudni titeket, ha valami pályázati pénzt vettek fel rátok. Minden egyéb esetben elküldhetnek titeket.

2019. máj. 21. 15:21
 7/11 kovpet ***** válasza:
94%
4: Gépészmérnöki OKJ? :)
2019. máj. 21. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:

"De basszus a legközelebbi suli nagyon messze van. Nem is 50, hanem 64km, most megnéztem neten."

Na és? Nekem is így volt. Régi gimi 21 km, az új 55. A bejárást neked kell megoldanod vagy nem vagy köteles elvégezni van közmunkás felvétel.

2019. máj. 21. 15:40
 9/11 anonim ***** válasza:
#8: Már csak azokat veszik fel közmunkára, akik legalább egy éve munkanélküliek. Vagy akinek a polgármestere el tudja intézni.
2019. máj. 21. 15:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"kovpet nevű felhasználó válasza:

4: Gépészmérnöki OKJ? :)"

olyanra én is akarok menni

2019. máj. 21. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!