Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez pontosan milyen büncselekmé...

Ez pontosan milyen büncselekmény? Büncselekmény egyáltalán?

Figyelt kérdés

*Elméleti síkon*

Van valaki akivel vitázol (ő is elmond mindennek ,te is őt) majd felmész a NYILVÁNOS facebookjára ,letöltesz egy nyilvános képet ,amin emberek vannak ,majd ezen a képen le photoshopolod az emberek fejét és a "kész" képet elküldöd annak ,akinek az ismerősei (vagy akár ő maga) a képen van(/nak).

A képet nem rakod ki sehova ,szimplán privátban elküldöd neki, fenyegető üzenet nélkül. (Tehát nem írod oda a kép mellé,hogy "így jár a családod" vagy hasonló)

A kérdés elméleti ,a jogi oldala érdekel. Ha lehet hanyagoljuk az erkölcsi válaszokat (bár megtiltani nemtudom) ,hogy nem szép dolog ilyet csinálni ,meg mit tudom én.

Büncselekmény ez egyáltalán? Mi a megnevezése?

2019. máj. 14. 22:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A jog egyik alaptétele: környezetéből kiragadott cselekmény önmagában nem vizsgálható. Ugyanis bármi lehet az egyik szélétől a másikig. A dolgokat mindig folyamatában, összefüggéseiben kell vizsgálni és teljes vertikumában.

Ebből következően a felvetett esetből is bármi lehet aa elutasításától a felmentésen át a büntetésig.

2019. máj. 15. 09:42
 2/3 A kérdező kommentje:

#1 - Köszi a választ.

Bár őszintén szólva nem igazán értem.

Ha konkrétan annyi a sztori,amit írtam (*elméletben*) akkor mi a helyzet? Ha a "sértett" bemegy a rendőrségre és megmondja ,hogy ezt a képet (ami ugye az ő közösségi oldaláról van ,és le lettek róla szerkesztve a fejek) valaki küldte neki ,akkor mit tud csinálni a rendőrség?

Abban biztos vagyok,hogy az,hogy neten elmondjuk egymást mindennek nem tartozik a rendőrségre. Szóval csak a kép tartozna/tartozhatna és erre vagyok kíváncsi. Én arra gondolok ,hogy kb kinevetnék ,mert egy kép önmagában nem jelent semmit ha nem társul hozzá fenyegető üzenet. Vagy rosszul látom?

2019. máj. 15. 10:12
 3/3 Luiii G válasza:
100%

En a kerdezo logikaja fele hajlok. Nyilvan szemet dolog ELMELETILEG ilyet csinalni,de nem hiszem,hogy a rendorseg hataskore. Gondolom azert megy a netes vita (javits ki ha tevedek) mert a valosagban nem ismeritek egymast es tobb tiz-szaz km-re vagytok egymastol. Szerintem ha bemenne a rendorsegre (volt hasonlo esetem) akkor azt javasolnak,hogy tiltsa le azt,aki a kepet kuldte es ha tovabbra is zaklatja akkor tegyen feljelentest. Persze ha keri ,akkor megteheti a feljelentest ,de az ugyeszseg vissza fogja dobni.

Az elso valaszolonak is igaza van ,tenyleg nem lehet 1 adott dolgott kivenni es arra alapozni,de ugygondolom,hogy ha a teljes sztorit nezik /osszevesztek,elmondtak egymast mindennek majd egy kepet kapott amin le van szerkesztve az ismerosei/baratai feje\ akkor sem tudnak mit csinalni.

Meg ELMELETILEG privatban elkuldott keprol beszelunk ,siman mondhatod,hogy veletlenul kuldted el, a telefonodban pedig olyan szerkesztett kepet tarolsz amilyet akarsz (bizonyos keretek kozott,de ebbe a keretbe boven belefernek a lefejezett emberek).

Tehat osszessegeben szerintem semmi nem lesz belole , ha megis feljelentessel fenyegetozik/fenyegetozott az ELMELETI sertett akkor az azert van/lehet mert kiverte nala a biztositekot ,hogy a szeretteit/baratait betalaltad. (Ami egyebkent ertheto)

2019. máj. 15. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!