Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az törvényes ha létrehozok...

Az törvényes ha létrehozok egy adok veszek weblapot s átmásolom rá a jofogás összes hirdetését?

Figyelt kérdés
2019. máj. 7. 13:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

"A jelenlegi helyzetben ugyanis a hirdetési oldal ("a jofogás") illetve az őt másoló ("létrehozok egy adok veszek weblapot s átmásolom rá") az inkriminált fél, a #5-ös hozzászólásodban megjelölt topikban meg a hirdető ("a jofogásos hirdetéseimet")."

Nagy tévedés mindkét helyzetben ugyanazok a szereplők és ugyanaz az elkövetés is. A kérdést feltevő személye változik csak.

2019. máj. 7. 16:19
 12/29 A kérdező kommentje:

"Szóval szórakozol velünk????"

Inkább te szórakozol velem. hasraütésszerűen válaszoltál, anélkül, hogy valaha utána néztél volna.

2019. máj. 7. 16:26
 13/29 anonim ***** válasza:

Én szórakozok veled? :D Vicces vagy...

Ez itt a Gyakori kérdések, nem egy jogi fórum. Egyáltalán nem vagyok köteles jogszabályok szerint válaszolni - max legjobb tudásom szerint - én így tudtam.

És igen, szórakozol velünk, mert a kérdésed nem arra irányul, hogy valóban meg akartál tudni valamit, hanem, hanem pszichológiai "játszmát" folytattál.

2019. máj. 7. 16:29
 14/29 A kérdező kommentje:
Valóban meg akarom tudni. Te azonban nem akartál felelős választ adni. Az nem játszma ha szembesítek mindenkit azzal, hogy a válasz attól függ hogy ki kérdez. Hanem egy sajnálatos tény itt a trollok hazájában.
2019. máj. 7. 16:31
 15/29 anonim ***** válasza:

"A törvény minden esetben ugyanaz, függetlenül attól, hogy ki a sértett és ki a törvénysértő. "

De a két kérdésben más-más szempontból vetetted fel a kérdést.

Jelen esetben a "jofogás összes hirdetését" másolod át egy általad létrehozott "adok veszek weblapra" - ami a Jófogás szempontjából törvénytelen - a #5-ös hozzászólásodban meg a Te szempontodból volt a kérdéses, ha a "hirdetéseidet" a "saját weblapjára felteszi" - ami esetedben előnyös, téged nem ér kár, sőt.

Ezért kell egyértelműen fogalmazni.

2019. máj. 7. 16:46
 16/29 A kérdező kommentje:
Egyértelműen az volt a kérdés mindkét esetben hogy törvényes e, nem pedig az hogy kit ér kár és kit nem. Mellesleg mindkét esetben ugyanazt éri kár és ugyanazt nem mert az eset maga ugyanaz.
2019. máj. 7. 16:49
 17/29 anonim ***** válasza:
Csak a két eset nem azonos. Ezt fogd fel, az egyik kérdés: "Az törvényes ha létrehozok egy adok veszek weblapot s átmásolom rá a jofogás összes hirdetését?" Itt a kulcs a "jófogás összes" résznél van. A másik kérdésed: "Az hogy a jofogásos hirdetéseimet más lemásolja s saját weblapjára felteszi, törvényes? (az én elérhetőségeimmel)" ott arról van szó, hogy valaki lemásolja a hírdetésed és teszi fel a saját oldalára. Nem azonos tényállásról van szó. (és ez utóbbi sem törvényes egyébként pont azért amiért az első sem) és nagyon-nagyon nem ugyanaz a két kérdés. És nagyon más a jogi megítélése is. És ha szórakozol velünk még le is tiltatunk.
2019. máj. 7. 17:02
 18/29 A kérdező kommentje:
Ja hogy úgy gondolod hogy csak egyetlen egyet másol le poénból. Értem. darabszámról szó se volt. s egyet kettőt lemásolni értelmetlen. Mondjuk ezt olyanoknak hiába magyarázom akik azt se tudják hogy soknak mi értelme lenne így amikor több lehetőség van akkor azt hiszik hogy csak egyet másol le valaki poénból...
2019. máj. 7. 17:07
 19/29 A kérdező kommentje:
Bár mindegy mert megválaszoltad hogy mindkettő törvénytelen függetlenül attól hogy az kérdezi aki mindet lemásolta vagy az egyik azok közül akikét lemásolta. Ha azért le akarsz tiltatni, mert egy kérdést mindkét oldalról megkérdeztem, s rámutattam, hogy mások a válaszok egyik és másik esetben, hát hajrá.
2019. máj. 7. 17:10
 20/29 A kérdező kommentje:
Ismétlem a kérdés végig az volt törvényes e. És azért fontos lenne hogy kiderüljön melyik a helyes válasz s ha kétfélét kérdeznek akkor érdemes szembesíteni a két felet. Mindezt végig kulturált formában tettem, úgyhogy jó kérdés miért is akarsz tiltatni. Azt hogy mindez szórakozás, csak te találod ki. Az ellentmondások kiemelése és a helyes válasz megtalálása nem szórakozás.
2019. máj. 7. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!