Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha jogszerűtlen volt (és a...

Ha jogszerűtlen volt (és a hírek szerint az volt), hogy elvették a rokkant nyugdíjat (nekem csak a felét), akkor lehet perelni, hogy fizessék meg a kiesett járulékom?

Figyelt kérdés
Pár évig kellett havi 40.000Ft-ból megélnem egyedül egy háztartásban, mert elvették a rokkant nyugdíjam felét, meg az özvegyi nyugdíjat is elvették. Dolgozni ténylegesen nem tudtam. Tavaly ismét megítélték a havi 90.000Ft-ot meg az özvegyit is megkaptam, de pár évig havi kb 40-70.000Ft-ot spórolt rajtam az Orbán.

2019. máj. 6. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Ha úgy érzed, hogy jogtalanul vonták meg tőled, akkor első lépésben kérvényezd, hogy utólag fizessék ki, ha ez nem sikerül, akkor természetesen perelhetsz.

De javaslom, hogy előbb ügyvéddel beszélj, mert a "hírek szerint" nem jogi kategória és minden ügy egyedi, ami ott jogossá tehette az lehet, hogy nálad nincsen meg.

2019. máj. 6. 14:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát persze, hogy igazságtalannak gondolom, fellebbeztem is a vizsgálat eredménye ellen, ahányszor lehetett, mégsem ítélték meg a teljes összeget.

Gondolom ki volt adva hogy hányan kaphatják meg és mennyit kell megspórolni, így a friss halottat is munkaképesnek minősítették volna.

Ha az Orbán csicskásai vizsgálják ki, akkor teljesen fölösleges...

2019. máj. 6. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:
36%

Nem volt jogszerűtlen, tehát biztosan buksz. Azért nem volt jogszerűtlen, mert előbb hoztak egy olyan törvényt, hogy szabad nekik elvenni a rokkantnyugdíjat. Hát ha már szabad, megtették. Te most felébredtél, mert a tiédet vették el. De hol voltál, mikor a pedagógusokét, orvosokét, mérnökökét, beosztottakét, majd mindenkiét elvették. Azt hitted nem kerülsz sorra? Így járnak a naiv hívők. Már régen mondják, hogy baj lesz, nálad ez most következett be, másoknál máskor. De a kutya se törődik ezzel, sőt szidjátok azokat, akik mondják, hogy baj van. Hát most van. Holnap is lesz. A te neved pedig senki, tehát szavad se lehet. Majd ha te is teszel azért, hogy ne így legyen, akkor nem lesz így. De szólok, egyre nehezebb.

Kis optimista. Te csak hiszed, hogy 40-70.000 forintot vesznek el tőled. Sokkal többet. Kapod a silány pékárut egyre drágábban. Kapod a lisztet egyre több szeméttel. Kapod a parizert, amiben lassan csak hús nincs. Kapod a fél kilós túrót, de 45 dekásan. Ha ezt mind kiszámítanád, megvan a duplája is, amit elvesznek tőled. De te légy szíves örülj a rezsicsökkentésnek. Kötelező örülni. Ha nem, megbüntetnek. És ezt te mind tűröd... - hát maradj csendben. Tűrj békességgel - ahogy Bánk Bán mondta Tiborcnak úgy 800 éve.

2019. máj. 6. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:
32%
Orbán csicskásai? Csak "gratulalni" tudok a stílusodhoz. Értem a felhábororásod, de mindent Orbánra kenni az már orvosi eset a részedről.
2019. máj. 6. 15:57
 5/5 anonim ***** válasza:
82%

utolsó, igazad van, kenhette volna az Ady szoborra is, de mivel a fidesz kormány volt ilyen kedves ezt elkövetni, annak a vezére meg orbán...

Logika...érted...

2019. máj. 7. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!