Ha ezt bejelenteném, akkor nem tudnák meg, hogy én voltam az?
Sajnos manapság nagy gondot okoz a droghasználat és kereskedelem. Egyik ismerősöm, aki használ drogo(ka)t, egyszer megmutatta, hogy hol szerzi be. De én azóta is azon gondolkodom, hogy ha nem tudná meg, hogy én voltam az, minden gondolkodás nélkül "feldobnám" azt a házat, esetleg azt is akit az imént említettem. Egyelőre azért nem teszem, mivel név szerint is ismer, mivel általános iskolában osztálytársak voltunk, így félek,hogy bosszút állna rajtam.
Szerintetek mit tegyek? Lehetséges lenne, hogy név nélkül jelentsem őket? Bizonytalan vagyok, mivel a személyiségem biztonsága és a lebukásuk is fontos nekem.....lenne ötletetek erre? :/
Írsz szépen egy levelet a kerületi rendőr-kapitányságnak.
Ennyi.
(persze feladó nélkül!) :D
#1 vagyok:
Mindenképpen megtudja, hogy te voltál!
A zárt adatkezelés, vagyis a hazai védelem abban ki is merül, hogy csak az adataidat nem adják ki.
A nevedet viszont igen!
Neki ahhoz van joga, hogy tudja hogy ki vádolja!
#5 vagyok:
Ez az úgynevezett "irat-ismertetés"-en fog kiderülni számára.
és ha csak "tájékoztatom" a rendőrséget az előbbiekről?
mivel én azt is nagyon szeretném, ha ezt a bandát elkapnák, de azt nem szeretném, ha megjelölnének engem aki feladta őket. Erre esetleg lenne megoldás? :/
Jézus ereje. Hogy ne lehetne név nélkül bejelenteni? Simán felhívod a rendőrséget és név nélkül teszel bejelentést. Iratismertetésen max a telefonszám derül ki de ha köztéri telefonról hívsz semmit nem tudnak kezdeni vele.
Egyébként van erre rendszeresített telefonszámuk, telefontanú néven. Direkt anonim bejelentőknek (de itt is csak köztéri telefontról csináld!). [link]
06-80-555-111
"A bejelentéseket névtelenül tehetik meg. A hívások fogadásakor készülékeink a hívószámot nem jelzik ki, hangfelvétel a beszélgetésekről nem készül. Kollégáinknak bűnügyi szempontból fontos adatokra van szükségük, ezért irányított beszélgetés keretében a bejelentőnek kérdéseket tesznek fel. A kriminalisztikai alapkérdések (hol, ki/kik, milyen bűncselekményt követek el, esetleges személyi vagy tárgyi bizonyítékok holléte stb.) megválaszolása a nyomozás sikerességéhez járulhatnak hozzá."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!