Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Inkasszó? Mit tudok csinálni...

Inkasszó? Mit tudok csinálni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A történet röviden annyi, hogy pár éve elhunyt édesapám, aki után örököltem házrészt, a hagyatéki eljáráson semmilyen adósságról szó sem volt, nem is tudtunk róla, így (akkor még kiskorú voltam) elfogadtuk az öröklést. Nem régiben egy behajtó iroda elkezdett leveleket küldeni, hogy behajtsák apám tartozását, ami meglepő volt mindannyiunknak. Anyámnak jöttek ezek a levelek, azt mondta intézi majd felveszi a kapcsolatot velük stb., így hagytam is a dolgot. Ma kaptam egy hívást édesanyámtól, hogy jött egy levél, ami szerint behajtják rajtam a követelést, és hogy 750 ezret akarnak levonni, felnéztem a netbankomba és láttam, hogy levontak 200 ezret.

Kérdésem, hogy ilyen szituációban mit tudok tenni? Vagy aki volt már esetleg hasonló helyetben, milyen tanácsot tudna adni?

Válaszokat előre is köszönöm!

2019. máj. 2. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha inkasszó volt, akkor vittek volna 750 ezret, nem állnak meg 200-nál.

A hagyatéki eljáráson hogy hogy nem derült ki az adósság? Utána keletkezett (pl kezes volt más kölcsönében és az a tartozás került végrehajtás alá)?

2019. máj. 2. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Utána kell járnod pontosan mi ez az egész és soha ne tarts minden pénzt a számládon és nyiss olyan nevére aki a személyes strómanod. Ez lehet távoli rokon, nyugdíjas stb. Sajnos ilyen szemétség folyik a mai világban és megtehetik azt hogy felszólítás nélkül belenyúlnak a számládba.
2019. máj. 2. 23:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az adósság nem tudjuk hogyan nem derült ki, mert értelemszerűen visszautasítottuk volna a dolgot, ha tudjuk.

A személyes stróman jó ötlet, köszönöm!

Hát 200-nál azért álltak meg, mert kb. 250 volt rajta, hálisten máshol is tartom a pénzem, szóval nem világvége, de nagyon fáj, mert soha nem fogom viszont látni ezt a pénzt valószínűleg, és sokat dolgoztam érte.

Köszönöm a válaszokat mégegyszer, holnap mindenképp felhívom őket!

2019. máj. 3. 00:10
 4/5 kovpet ***** válasza:

"azt mondta intézi majd felveszi a kapcsolatot velük stb"

Ebből mi lett? Mert egy inkasszónak hosszú, akár több éves előzménye kell legyen.

"így hagytam is a dolgot"

Ezt mondjuk kár volt.

Az adósságokért csak az örökölt vagyonig felelsz. Az több vagy kevesebb? Gondolom, több.

2019. máj. 3. 09:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, több de igazából nekem nem is kell ez a házrész. Anyámra azért hagytam és nem intéztem én semmit, mert nem is jött az én nevemre semmilyen levél eddig. Illetve 19 éves vagyok, most az egyetem és mellette a munka elvette minden időm, de muszáj leszek saját kézbe venni a dolgokat.

Azt esetleg nem tudja valaki, hogyha lemondok a házrészről, akkor az adósságról is? És ha igen mi ennek a menete?

2019. máj. 3. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!