Ebben a helyzetben mit lehet csinalni?
Probaidon vagyok es kirugtak olyan indokkal ami hazugsag ed ragalmazas.
Szoltam a fonokomnek,hogy nem tudok bejonni dolgozni szerdan. Ezt jeleztem hetfon erre mondta hogy szankciot fog maga utan vonni mert nem jovok be. Orvoshoz kellett mennem ma. Van papir is stb
Levolt mar beszelve az egyik munkatarsammal fonok es kozte hogy o bemegy helyettem na most engem meg rakenyszeritett olyan helyzetre hogy keresek embert helyettem amikor tudta jol hogy senki nem fog bejonni csak a kiskedvence.. nekem o nem irt vissza.
Elore elvolt tervrzve ez a helyzet
Hazugsag es nem valos adatokkal rugott ki.
+ betegen nem is tudok dolgozni de bementem sokszor. Meg akkot is mikor lazam volt.
Torvenyileg mit tehetek ilyen helyzetbe?
Próbaidő alatt jogos az indoklás nélküli felmondás, ez igaz. Viszont ha mégis megindokolja a munkáltató, és az indoklás törvénytelen, akkor a felmondás törvénytelen.
Kérdés az, hogy tudod-e bizonyítani azt, hogy törvénytelen indoklással mondott-e fel. Ha nem írásban tette, ill. a tanúk nem szavahihetően tanúskodnak, akkor még visszafele is elsülhet a dolog. amúgy is hosszadalmas.
Ha nyersz, akkor kötelesek visszavenni, és a kieső bért kifizetni, de azonmód felmondhatnak neked kicsit okosabb indoklással, lojalitás hiányára való hivatkozással. Ez egy új dolog, a Fidesz vezette be 2010 környékén, eredetileg indoklás nélküli felmondást akartak, de az AB azt elkaszálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!