Mindkét fél által aláírt munkaszerződést lehet utólag „nem elfogadottnak venni“? Ld a mellékelt munkáltatói levél. Nem próbaidős!
Aláírtam egy határozatlan idejű munkaszerződést. Jövő hét hétfőtől kellett volna dolgozni.
Majd jön egy telefon hogy vissza az egész de a titkárnő hívott és nem tudot bővebbet de majd írásban is tájékoztatnak.
És ez jött mailben ld lent.
Nem értem. Mindkét fél aláírta, Próbaidő nincs. Akkor ebből már a munkáltató se tud csak úgy kitáncolni hogy „bocs mégse“? Akkor itt már szabályos felmondás kell és mivel nincs próbaidő így jár a 30 napos felmondási idő is amely fizetett. (gondolom, ezt a pénzt akarják elsunnyogni elhazudni....)
Vélemények?
Tisztelt Tanár Úr!
A Mai telefonbeszélgetésünkkel kapcsolatban írjuk, hogy a xxxxxxx keltezésű munkaszerződést az iskola fenntartójának elnöke nem fogadta el.
Egyrészt hivatkozott az iskola gazdasági helyzetére, a nyári időszakra történő fizetésre.
stb elköszönés elnézés stb semmi más érdemi
Az igazgató írta alá és ő a munkáltatói jogok gyakorlója. A közös megegyezés meg a részükről anyni lenne hogy közölték mégse és további szép napot..
akkor ez így mi?
"az eredeti munkaszerződés az érvényes."
tehát akkor én hétfőtől álloámyban vagyok fizteéssel?
Gyakorlatilag te az iskola alkalmazottja vagy, amíg szabályos felmondással el nem küldenek!
Ballagj be a legközelebbi munkaügyi felügyeletre, vidd a dokumentumokat, és kérdezd meg hogy ilyenkor mi a teendő?
Tapasztalatból tudom, hogy cakkosra rúgják a suli s'ggét!
(Persze ott már ne akarj tényleg dolgozni!) :D
#5:
Megjegyzem, hogy a munkaszerződés okán nekik adminisztrásiós kötelezettségeik lenne többek között a NAV felé is, amit egyértelmű hogy nem tettek meg! Innentől pedig a NAV is tart egy revíziót náluk, a munkaügyi felügylet tájékoztatásából kifolyólag!
Ez csúnya műsor lesz nekik!
MEGÉRDEMLIK!
"vagy a költségviselő előzetes írásbeli engedélye, vagy aláírása kell. Intézményvezető nem vehet fel dolgozót a fenntartó engedélye nélkül."
Az vicces mert az intézmény összes más dolgozóját is ő veszi fel....
soha senkit se vesz fel a fenntartó az igazgató vesz fel ő ír alá MINDENKINEK. tanárnak nem tanárnak iskolatitkárnak takarítónak...
benne is van XXXXX igzgató mint a munkáltató képviselője....
de nem ragozzuk a semmit már megjött a válasz a jogiforum hu -ról, és a szerződés él szabályos és joggal követelhetem hogy felmondással és 30 napos fizetett felm idővel bontsák fel.
Az hogy a munkáltatóm képviselője kivel egyeztetett kivel nem az ő dolguk az ő saruk nekem ehhez közöm semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!