Vaterán vettem 2 hete egy kombi cirko kazánt, ami 6nap után leállt, és utólag kiderült róla szakszerviz által hogy kuka és életveszélyes. Mit tudok ilyenkor csinálni ha mint kiderült így eladták nekem? Pénzemet vissza kaphatom-e
hasznaltan vetted...? en tenyleg nem ertem neha az embereket, a sajat eletuket nem feltik egy ilyen ki-tudja-milyen allapotban levo cucctol?
en amugy felvennem a kapcsolatot az eladoval, errol a hibarol tudnia kellett, 6 nap alatt nem tehetted tonkre. ha nem hajlando semmire, marad az ugyvedi ut (polgari peres eljaras). abban sajnos biztos lehetsz, hogy a vatera semmifele segitseget nem fog nyujtani.
Na, az elején még az egész kazán volt kuka, a végére kiderült, hogy csak a biztonsági rendszere. Ez egészen más, és más a javítás végösszege is!
Szerencsés vagy, hogy egy ilyen kellemes eladóval találkoztál, aki segít neked. Általában ha használt cikket megtekintett (kipróbált) állapotban megveszel, és nem adnak rá garanciát, és Te ennek ellenére megveszed, akkor ha nálad megy tönkre, nem tehetsz semmit, mert a Te felelősséged már a dolog, és az átvétel időpontjától már Te viseled a kockázatokat...
Más eset, ha ad rá a vevő garanciát egy hetet, egy hónapot, fél évet... akkor a garanciális időn belüli meghibásodás az eladó kockázata.
Gondolom, itt szó sem volt arról, hogy az eladó garanciát ad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!