Személyi igazolvány szám tulajdonosát le ellenőrízni?
Elég nagy baj lenne, ha bárki csakúgy hozzáférne hozzá, hogy adott névhez milyen személyi szám,tartozik, vagy fordítva. Éppen ezért kérik el a személyit, és nem bemondásra gépelik be pl egy okmányirodában, vagy éppen ezért kérnek róla scant, vagy fénymásolatot bizonyos ügyintézéseknél, pl akárcsak egy egyetemi beiratkozás.
Amennyiben viszont megvan minden az igazolványon szereplő adat(igazolvány szám, név, anya neve, születési hely, idő), akkor le lehet ellenőrizni, hogy stimmel-e, illetve érvényes-e azaz igazolvány.
Ilyen esetben felesleges ellenőrizni, tuti hogy kamu.
Vagy ha nem az, akkor neki kell bizonyítania, azzal, hogy megadja azokat az adatait amikkel te ellenőrizheted.
Nem troll vagyok, de ezt te mint magánszemély, nem tudod ellenőrizni sehol.
Nem kellett volna aláírni.
2.vagyok és nem trollkodásból írtam. Magánszemélyként nem tudod megtenni, de ahogy írtam, rendőrhaverod vagy magánkopó igen. Vállalkozók is így szokták ám.
Egy troll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!