Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem voltam bejelentve a...

Ha nem voltam bejelentve a volt munkhalyemen és a volt főnököm nem akarja kifizetni az elmaradt 1 havi bérem, kihez fordulhatok?

Figyelt kérdés
Apeh tud csinálni ilyenkor valamit? vagy engem büntet meg ha kiderül hogy nem voltam bejelentve? hogy működik ez? köszönöm
2010. júl. 4. 19:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
HA nem voltál bejelentve, senki nem kérheti számon az elmaradt béred, sőt az APEH téged is megbüntet, ha kiderül, hogy feketén vállaltál állást.
2010. júl. 4. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Ukránokhoz fordulhatsz behajtásért. 10-20%-ért sokmindenre képesek, kérdés mekkora az összeg.
2010. júl. 4. 19:57
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Rájuk küldheted az APEH-ot, ha más is dolgozik ott bejelentés nélkül, hogy rajtaütésszerűen razziázzanak, de attól még szerintem a te pénzedet nem kapod meg - hogy tudod igazolni, hogy ott dolgoztál? Még ha tanukat szerzel is - de nem valószínű, hogy bárki melletted tanuskodna - nem fogsz egyhavi bérért pereskedni. Mindenesetre nem téged bűntetnek meg, mert nem neked kell bejelenteni magad.
2010. júl. 4. 19:58
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Senkihez. De ha ez vígasztal elmesélek egy történetet:

Janibácsinak aki egy építő cég sofőrje volt volt egy se ggszájú főnöke aki még az étkezési utalványt is vonta a fizetésből legkedvesebb hobbija pedig a felmondási idő töltetése volt a leköszönő dolgozókkal. Janibácsi fel kívánt mondani és odament a csoportvezetőhöz és közölte vele:

-Zoli, nézzetek új sofőr után, mert én hamarosan elmegyek. Felmondási időt sem fogok tölteni, ezért gondoltam időban szólok, nehogy a cég koppanjon.

Mire a válasz:

-Jani ezt nem teheted meg. A főnöknek joga van felmondási időre kötelezni, addig az irataid sem köteles kiadni. És te is tudod, hogy a 30nap felmondási időhöz ragaszkodni szokott.

Erre Janibácsi felmérgelte magát és így válaszolt:

-Rendben, beszélhetünk így is. Holnaptól már nem is jövök dolgozni, ha a főnöknek örömet szerez hogy még 30napig fizetheti az adóm és a TB-m. Az iratokról annyit, hogy volt egy élettársam akinél anno minden iratom ott maradt, egy szál személyi igazolvánnyal jöttem el. Hidd el mindent pótolni tudtam, mindenről adtak másolatot. És tudod mit? Még az sem zavar ha az utolsó havi fizetésem sem adja ki. Másfél év alatt elloptam én annyit ettől a cégtől, hogy még így is nyereséges vagyok. :D

2010. júl. 4. 20:10
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
De bizony, megbüntetnek, ugyanis törvénytelen cselekedetben segédkezel azzal, hogy illegális állást fogadsz el.
2010. júl. 4. 20:11
 6/11 anonim ***** válasza:
4%

Talán még így is jobban jártál, mintha bejelentett melóhelyen lennél, ahol az apeh viszi a fél fizetésed.

Ne kavarj!

2010. júl. 4. 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:

No. Írtam nektek egy cikket a mai magyar vállakozóról. Olvassátok megrökönyödéssel:)

[link]

2010. júl. 4. 21:19
 8/11 anonim ***** válasza:

"Talán még így is jobban jártál, mintha bejelentett melóhelyen lennél, ahol az apeh viszi a fél fizetésed.

Ne kavarj!"

Nem járt jobban. A vállakozó nem adja neked az elcsalt összeget, benyeli.

2010. júl. 4. 21:20
 9/11 A kérdező kommentje:
és ha nem azt mondanám apeh bácsinak hogy én itt dolgoztam,hanem mintha vásároltam volna ott valamit (ami egy tárgy ami tényleg nálam van onnan, nem loptam), és azt mondom hogy nem kaptam utána se számlát se semmit? tény hogy nem kapnám meg az elmaradt fizum, de kapja akkor ő is azt amit megérdemel
2010. júl. 4. 21:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem kell bénázni. Egy névtelen bejelentés is megteszi. De ha már potyáztál vállald a következményét.
2010. júl. 4. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!