Szabadság- nem fizetés? Hova fordulhatok?
A munkabéremet úgy kapom meg, hogy ahány órát dolgozom(attól függ,mennyi ügyfél jön)annyiszor x összeg egy napra.A minimálbért elutalják,a többit kp-ban kapjuk meg(Ha minimálbérnél többet tudtam "összedolgozni")A múltkor elmentem nyaralni, vagyis szabadságot kértem, viszont velem semmilyen papírt nem írattak alá szabadságról,de levontak 5napot a keretemből, és azt állítják,hogy a minimálbér,amit elutalnak,abban benne van a szabadságom már.. Pedig a minimálbért is csak akkor kapok meg,ha annyi órát ledolgozom. Tehát úgy gondolom, így nem lett kifizetve a szabim, csak levonták. Ez így jogos? Mit tudok tenni?
Illetve,ha nem írtam alá papírt,akkor megvan még az az 5napom vagy sem?
Ha ha fixen mondjuk 8 órára vagy bejelentve, akkor a fizetésed a rendes szabitól nem csökken. Ugyanakkor ha órabérben vagy, akkor ezekre a napokra csak egy szimplán 8 órás munkanappal számolnak hiába voltál bent előtte mindig 12-t. Ezért kevesebbnek tűnhet a fizud az előzőhöz képest. Ha meg túlórapótlékod, teljesítménybéred, egyéb mozgóbéred is van, akkor azt nem kapod meg, mert értelemszerűen nem vagy rá ezeken a napokon jogosult.
A leírásodból nem derül ki nekem, hogy Te alapbér+teljesítménybéren, vagy órabérben vagy-e. Nem mindegy. Szerintem ki kéne deríteni.
Amúgy ilyen ügyekben a munkaügyi bírósághoz lehet fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!