Haláleset után miket kell elintézni?
Egy idös rokon feltehetöen rövid idön belül meghal, és fogalmam sincs, ilyenkor milyen teendök vannak, mit kell intézni, hol kell bejelenteni a halálesetet, miket kell lemondani, illetve hogyan lehet a lakását eladni? (Nem haszonlesés, csak fölöslegesen nem akar senki sem fizetni a lakásra különbözö költségeket, amikor használni nem tudja senki).
Nagyon kérem, segítsen, aki tud, mert ez az elsö eset életemben, hogy ilyesmivel kell törödni.
Elöre is köszönöm a tanácsokat!
Te vagy az örököse? Az ingóságairól-ingatlanról a hagyatéki tárgyalás dönt. Van esetleg ebben vitás kérdés?
Édesapám decemberben halt meg, hivatalos szervnél nem kellett bejelenteni sehová semmit, tudják mindenhol. Az újságot mondtam le, az ételhordást, ill. a lakásbiztosítást, hiszen az az ő nevére szólt. Közműveket még nem írattuk át, nem is fogjuk a hagyatékiig (talán nem is lehet, ezt nem tudom). Hirtelen ennyi jut az eszembe.
Köszi a válaszokat, sokkal jobban látom a helyzetet.
Az egyetlen örökös a férjem (csak én vagyok az ügyintézö).
A lakás eladása valószínüleg ingatlanoson keresztül lesz megoldva, mert igen messze élünk, az érdeklödökkel nem igazán megoldható a találkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!